Ρωσική βάση στην Κύπρο;




Δεκέμβριος 9, 2015.

 Τούρκικο δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ρωσία και το υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Κύπρου είχαν συνομιλίες σχετικά με τη δημιουργία στρατιωτικής βάσης στο νότιο μέρος του νησιού.
 
Ο Ρώσος πρέσβης  δήλωσε ότι οι υπουργοί  Εξωτερικών  των δύο χωρών στο πλαίσιο της καταπολέμησης του Ντάις, συζήτησαν για τη δημιουργία μιας στρατιωτικής βάσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, γράφει το δημοσίευμα, ο Ρώσος διπλωμάτης Nikolay Osadchiy και ο επικεφαλής του κυπριακού σοσιαλιστικού κόμματος ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος,  συζήτησαν σε θέματα της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολή για τα πρόσφατα γεγονότα.
Ο Σιζόπουλος, είπε ότι μια ρωσική στρατιωτική βάση στη χώρα είναι μια απαραίτητη κίνηση για την καταπολέμηση του Ντάις.
Σύμφωνα με τον Ρώσο πρέσβη η Κύπρος έχει μια πολύ σημαντική γεωγραφική θέση για όλους τους συμμάχους που πολεμούν την τρομοκρατία στη Συρία: «θα βρούμε έναν τρόπο να οικοδομήσουμε αυτή τη δυνατότητα», είπε.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ