Σύμμαχοι σε εισαγωγικά: Οι ΗΠΑ κατασκοπεύουν Ερντογάν και Νετανιάχου






Δεκέμβριος 30, 2015.

Πριν από δύο χρόνια, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, είχε υποσχεθεί ότι θα σταματήσει να παρακολουθεί (μέσω της NSA) τους αρχηγούς των φιλικών κρατών προς την Ουάσιγκτον, αλλά …δεν κράτησε το λόγο του.



Η Ουάσιγκτον και κάποιοι σύμμαχοι κρατούν ‘επιφυλάξεις’, αυτό γράφει η «Wall Street Journal» που αναφέρεται σε νυν και πρώην αξιωματούχους των ΗΠΑ.


Ο Λευκός Οίκος συνεχίζει να παρακολουθεί τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


(Είναι δύο χώρες που έχουν εκδηλώσει δημόσια την πρόθεσή τους να ‘επεκταθούν’ στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου).


Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ, δημιούργησε μια «προστατεύομενη» λίστα, των αρχηγών  κρατών για τους οποίους απαγορεύεται η επιτήρηση. Αυτή η λίστα περιλαμβάνει τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ και τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.


To δημοσίευμα δεν επεκτείνεται σε  ονόματα άλλων ευρωπαίων ηγετών, οι οποίοι έχουν τεθεί υπό επιτήρηση ή έχουν ...εξαιρεθεί!

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ