Ζίγκμαρ Γκάμπριελ: Η Σαουδική Αραβία χρηματοδοτεί τον Ισλαμικό εξτρεμισμό στη Δύση




Δεκέμβριος 7, 2015.

Η Σαουδική Αραβία χρηματοδοτεί εξτρεμιστικά τεμένη και μουσουλμανικές κοινότητες, οι οποίες από κοινού αποτελούν απειλή για τη δημόσια ασφάλεια, επεσήμανε ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στη γερμανική εφημερίδα «Bild em Sonntag».


Ο ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος  της Γερμανίας, κατηγόρησε τη Σαουδική Αραβία για χρηματοδότηση του ισλαμικού εξτρεμισμού και κάλεσε το Ριάντ να διευκρινίσει τις δραστηριότητες αυτές.

Ο αντικαγκελάριος εξήγησε ότι τα τεμένη των Βαχαμπιστών  που χτίζονται σε όλον τον κόσμο, χρηματοδοτούνται από τη Σαουδική Αραβία.  Μάλιστα,  πολλοί ισλαμιστές που προστρέχουν σε αυτά της Γερμανίας, προέρχονται από τις μουσουλμανικές κοινότητες της χώρας  και αποτελούν απειλή για τον γερμανικό λαό.

Οι κατηγορίες αυτές για χρηματοδότηση του φονταμενταλισμού και των τζαμιών από το Ριάντ,  που εγείρουν την ισλαμική τρομοκρατία στη Δύση δεν είναι καινοφανείς, αλλά είναι ασυνήθιστες όταν τις απευθύνει ένας ανώτερος δυτικός αξιωματούχος, κατηγορώντας ευθέως τη Σαουδική Αραβία, η οποία θεωρείται ως ‘ζωτικής σημασίας σύμμαχος’ της Δύσης στον αραβικό κόσμο.

Οι θέσεις του Γκάμπριελ έρχονται λίγες ημέρες μετά, που οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας (BND),  προειδοποίησαν ότι η Σαουδική Αραβία κοντεύει να γίνει «η κύρια αποσταθεροποιητική δύναμη» στον αραβικό κόσμο.

Ο Βαχαμπισμός είναι μια φονταμενταλιστική σέκτα του σουνιτικού ισλάμ, που έχει εμπνεύσει το Ντάις (ισλαμικό κράτος) και νωρίτερα την Αλ Κάιντα για τρομοκρατική δράση στον δυτικό κόσμο.

Ο Βαχαμπισμός είναι η επίσημη θρησκεία της Σαουδικής Αραβίας. Το αραβικό αυτό βασίλειο έχει δείξει τις προθέσεις του να χρηματοδοτήσει την ανέγερση 200 τζαμιών σε όλη τη Γερμανία και να ενισχύσει οικονομικά τους (μουσουλμάνους) πρόσφυγες από τη Συρία.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ