Διαμαρτυρία στη Μολδαβία κατά της ενοποίησης με τη Ρουμανία





Δεκέμβριος 1, 2015.

Διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της μολδαβικής πρωτεύουσας, Κισινάου, για να υποστηριχθεί η εθνική κυριαρχία και να ειπωθεί το «όχι» σε εκκλήσεις για επανένωση με τη Ρουμανία, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass.


Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κοντά στην πρεσβεία της Ρουμανίας,  που σήμερα γιορτάζει την εθνική γιορτή της.

Ένας από τους συμμετέχοντες δήλωσε στα ΜΜΕ,  ότι η διαδήλωση διοργανώθηκε από τα κοινωνικά δίκτυα από την ομάδα «Θέλω να ζήσω στη Μολδαβία».

Οι οπαδοί αυτής της τάσης  δεν αισθάνονται καμία ανάγκη για μια τέτοια ένωση και θέλουν τη χώρα τους ανεξάρτητη.
Πιστεύουν ότι τέτοιες εκκλήσεις για ένωση προέρχονται από πολιτικούς που πιστεύουν ότι η Μολδαβία δεν είναι σε θέση να διαχειρισθεί η ίδια την υπόστασή της.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρουμανίας, Τραϊάν Μπασέσκου, δήλωσε ότι η Μολδαβία πρέπει να ενταχθεί στη Ρουμανία για να έχει την ανάλογη βοήθεια στην πορεία της προς την ΕΕ.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, το 10 με 15% των Μολδαβών είναι ‘υπέρ’ μιας τέτοιας ένωσης, ενώ υποστηρίζεται από το 68% των Ρουμάνων.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ