Η Ρωσία βοηθά με όπλα και πυρομαχικά τον ‘Ελεύθερο Συριακό Στρατό’




Δεκέμβριος 11, 2015.

Η Ρωσία στέλνει όπλα και πυρομαχικά και υποστηρίζει από τον αέρα τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού,  στη μάχη κατά του ‘ισλαμικού κράτους’ –Daesh,  όπως δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στο συμβούλιο του Υπουργείου Άμυνας, την Παρασκευή.


«Μέρος των προσπαθειών της αεροπορίας μας,  είναι η βοήθεια τόσο των κυβερνητικών δυνάμεων, όσο και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.  Τώρα τα μέλη του έχουν ανέλθει στις 5.000 άτομα. Οι άνθρωποι αυτοί, όπως και οι δυνάμεις του τακτικού στρατού της Συρίας, διεξάγουν επιθετικές επιχειρήσεις εναντίον των τρομοκρατών στις επαρχίες Χομς, Χάμα, Χαλέπι και Ράκα.

Επιπλέον, τους υποστηρίζουμε από τον αέρα, όπως και τον συριακό στρατό, τους παρέχουμε όπλα, πυρομαχικά και υλικούς πόρους», ανέφερε ο αρχηγός του κράτους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.


«Σε γενικές γραμμές η δράση των ρωσικών ομάδων στη Συρία αξίζει μιας υψηλής θετικής αξιολόγησης. Αυτό είναι αποτέλεσμα των εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Άμυνας, των αξιωματικών του Γενικού Επιτελείου, των πιλότων και των ναυτικών του στόλου μας», πρόσθεσε ο πρόεδρος.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ