Το Ιράν πωλεί στη Ρωσία εννέα τόνους εμπλουτισμένου ουρανίου






Δεκέμβριος 19, 2015.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας του Ιράν, η χώρα του θα παραδώσει περίπου εννέα τόνους εμπλουτισμένου ουρανίου στη Ρωσία.


Ο Αλί Ακμπάρ Σαλέχι δήλωσε  ότι «κατά τη διάρκεια των προσεχών ημερών,  θα εξαχθούν στη Ρωσία περίπου εννέα τόνοι εμπλουτισμένου ουρανίου, όπως σημειώνει δημοσίευμα του ιρανικού πρακτορείου IRNA.

Ο Σαλέχι πρόσθεσε ότι η Τεχεράνη πωλεί τα αποθέματα ουρανίου σε αντάλλαγμα  ρωσικού συμπυκνωμένου ουρανίου.

Νωρίτερα, η Ισλαμική Δημοκρατία ανακοίνωσε ότι μετά την έγκριση του ψηφίσματος από το Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας, η Τεχεράνη θα πουλήσει εμπλουτισμένο  ουράνιο στη Ρωσία και θα λάβει ως αντάλλαγμα μετάλλευμα ουρανίου.

Η συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο της πυρηνικής συμφωνίας  που έχει υπογραφεί τον Ιούλιο του 2015  μεταξύ των παγκόσμιων δυνάμεων και της Τεχεράνης.

Σύμφωνα με τους όρους, το Ιράν είναι υποχρεωμένο να μειώσει τα αποθέματα του εμπλουτισμένου ουρανίου στα 98%, στα 300 κιλά.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ