Αμερικανικό αεροπλανοφόρο κατά του Ντάες




Δεκέμβριος 16, 2015.

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Χάρυ Τρούμαν» [USS Harry S. Truman (CVN-75)] πέρασε μέσω της διώρυγας του Σουέζ στην Ερυθρά Θάλασσα και κατευθύνθηκε προς τον Κόλπο, όπου θα υποστηρίξει  αμερικανικές επιχειρήσεις από αέρος  κατά του Ντάες (‘ισλαμικό κράτος’), σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.


Το «Χάρυ Τρούμαν» θα φθάσει στον Περσικό Κόλπο γύρω στα Χριστούγεννα, όπου θα ξεκινήσει αεροπορικές επιδρομές εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης, δήλωσε εκπρόσωπος του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, σύμφωνα με την ‘The Hill’.

Το αεροπλανοφόρο συνοδεύεται από ομάδα πολεμικών πλοίων. Θα ενταχθεί μαζί με το αεροπλανοφόρο της Γαλλίας «Charles de Gaull» που έφθασε στον Περσικό Κόλπο νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, σταδιακά, εντείνουν τις επιθέσεις κατά του Daesh και σύμφωνα με το δημοσίευμα,  μέχρι το Νοέμβριο έχουν ρίξει 3.271 βόμβες, βάσει των στοιχείων της Κεντρικής Διοίκησης.

Η άφιξη του «Χάρυ Τρούμαν» θα  αναπληρώσει την έλλειψη της αμερικανικής παρουσίας στην περιοχή, αφού το «Θεοντόρ Ρούσβελτ» [USS ‘Theodore Roosevelt’ (CVN 71)] απέπλευσε από την περιοχή στις αρχές Οκτωβρίου.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ