Το Ισραήλ σκότωσε στη Δαμασκό ηγετικό στέλεχος της ‘Χεζμπολάχ’




Δεκέμβριος 20, 2015.

Λιβανέζος πρώην φυλακισμένος του Ισραήλ, που απελευθερώθηκε το 2008, μετά από συμφωνία με την ‘Χεζμπολάχ’ σκοτώθηκε σήμερα το πρωί,  από ισραηλινή επίθεση στη Συρία, σύμφωνα με την τηλεόραση ‘αλ Μανάρ’.

Η τηλεόραση ανέφερε ότι ο Σαμίρ Κουντάρ σκοτώθηκε σε αεροπορική επίθεση του Ισραήλ στην πολυκατοικία που διέμενε στην Τζαραμάνα, νοτιοανατολικά της Δαμασκού.


Το κτήριο χτυπήθηκε από τέσσερις πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από δύο μαχητικά αεροπλάνα της ισραηλινής αεροπορίας. Σχετικές φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο (άνω).

Το κτήριο καταστράφηκε ολοσχερώς, στο οποίο διέμενε ο Κουντάρ, που όπως λέγεται ήταν ηγετικό στέλεχος της ομάδας του Λιβάνου, Χεζμπολάχ.

Ο αδελφός του Κουντάρ, ο Μπασσάμ, επιβεβαίωσε το θάνατο γράφοντας στο «Twitter» και στο «Facebook» ότι ήταν τιμή για την οικογένειά του να ενωθεί με τις οικογένειες των μαρτύρων. Δεν διευκρίνισε πως σκοτώθηκε.

Τα δύο τελευταία χρόνια, το Ισραήλ έχει επιτεθεί πολλές φορές σε ηγετικά στελέχη της ‘Χεζμπολάχ’ που βρίσκονται σε θέσεις του συριακού στρατού στη Συρία. Οι περισσότερες αναφέρονται  σε πυραυλικές επιθέσεις που είχαν στόχο φάλαγγες μεταφοράς όπλων της ‘Χεζμπολάχ’ στο Λίβανο.

Η σημερινή επίθεση από την ισραηλινή πολεμική αεροπορία είναι πρώτη  κατά  οργάνωση του Λιβάνου μετά τον Ιανουάριο του 2015, όταν το Ισραήλ επιτέθηκε σε φάλαγγα στα Υψώματα του Γκολάν, σκοτώνοντας έξι της Χεζμπολάχ και τον Ιρανό διοικητή τους.

Η Χεζμπολάχ τότε απάντησε- λίγες ημέρες μετά- με επίθεση σε ισραηλινή στρατιωτική φάλαγγα, σκοτώνοντας δύο Ισραηλινούς στρατιώτες.

Ο Σαμίρ Κουντάρ ήταν φυλακισμένος επί 29 χρόνια στις ισραηλινές φυλακές για φόνο Ισραηλινού το 1979.  Αφέθηκε ελεύθερος μαζί άλλους τέσσερις Λιβανέζους το 2008, ως μέρος μιας συμφωνίας μεταξύ της ‘Χεζμπολάχ’ και του Ισραήλ. Το Ισραήλ έλαβε, τότε, τα σώματα δύο Ισραηλινών στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου του 2006.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ