Η Γερμανία έκλεισε τζαμί για ‘υποστήριξη του Ντάες’




Δεκέμβριος 17, 2015.

Οι Γερμανικές αρχές έκαναν έφοδο την Πέμπτη και έκλεισαν τα γραφεία μιας μουσουλμανικής ένωσης και  ενός τζαμιού, κατηγορώντας τους ιθύνοντες, για προπαγάνδα υπέρ του ‘ισλαμικού κράτους’.


Σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα, η γερμανική αστυνομία  στην πόλη Στουτγάρδη επέδραμε σε μουσουλμανικό κέντρο και κατάσχεσε ότι υπήρχε σε αυτό, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης, Ράινχολντ Γκάλ.

«Δεν μπορούμε να ανεχθούμε ενώσεις που υποστηρίζουν τη χρήση βίας και την προώθηση της θρησκευτικής ανησυχίας και συλλογές δωρεών για τις τρομοκρατικές οργανώσεις», είπε ο Γκάλ, χωρίς να αναφερθεί σε συλλήψεις.

Κατηγόρησε τους μουσουλμάνους ιεροκήρυκες ότι διαδίδουν τον ριζοσπαστισμό και τον φονταμενταλισμό σε πιστούς που προέρχονται κυρίως από τα Δυτικά Βαλκάνια και οι οποίοι συχνάζουν στο Ισλαμικό Εκπαιδευτικό και Πολιτιστικό Κέντρο «Mesdschid  Sahabe».

Περίπου 50 εξτρεμιστές  έχουν φύγει από την Βάδη-Βυρτεμβέργη με προορισμό τη Συρία για να ενταχθούν στο Ντάες. Δέκα από αυτούς ήταν τακτικοί προσκυνητές του τζαμιού και τρεις από αυτούς έχουν σκοτωθεί στη Συρία.

Στο ίδιο μουσουλμανικό κέντρο, η αστυνομία είχε κάνει έφοδο τον περασμένο Μάρτιο και κατάσχεσε υπολογιστές, συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, έγγραφα και διάφορα αποδεικτικά στοιχεία για σχέσεις με το Ντάες, όπως δήλωσε ο Γερμανός υπουργός.

«Η μουσουλμανική ένωση, υποστηρίζει το ‘ισλαμικό κράτος’ και ομάδες που πραγματοποιούν επιθέσεις με κίνητρο το θρησκευτικό φανατισμό», είπε ο Γκαλ.

Ο ίδιος θα τονίζει ότι από το τζαμί κάνουν έκκληση για συγκέντρωση δωρεών για τους τζιχαντιστές που πολεμούν στη Συρία και οι υπεύθυνοι του, προτρέπουν τους πιστούς να αποδέχονται την τρομοκρατία όταν υπάρχουν θρησκευτικά κίνητρα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ