Η Ρωσική αεροπορία βομβάρδισε τα βουνά των Τουρκμένων παρά τις διαμαρτυρίες της Τουρκίας




Δεκέμβριος 10, 2015.

Πολλοί μαχητές που υποστηρίζουν την ομάδα «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα» σκοτώθηκαν στην επαρχία Χομς, όπως δημοσιεύει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.


Έτσι, στην πόλη Καράι αλ Νταρουίς, οι κυβερνητικές δυνάμεις σκότωσαν τέσσερις ένοπλους τρομοκράτες.

Μια ομάδα μαχητών που φύλαγε  τεθωρακισμένα οχήματα, καταστράφηκε, επίσης. Συγχρόνως, ο συριακός στρατός στη Χάμα επανέλαβε την επίθεση κατά των τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, οι στρατιώτες της 4ης  αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας κατάφερε να σκοτώσει περισσότερους από 53 τρομοκράτες.

Οι μάχες έλαβαν χώρα κοντά στο χωριό Αλ Σαμάλι Μάακαρ. Οι τρομοκράτες υπέστησαν ζημίες σε στρατιωτικό εξοπλισμό. Δέκα οχήματα που ήταν εξοπλισμένα με βαριά πολυβόλα, κάηκαν κατά την επίθεση.

Επιτυχίες κατά της διεθνούς τρομοκρατίας υπήρξαν και στα προάστια της Δαμασκού.
Έτσι, στο χωριό Νταράγια, ένα MiG-23 της Συρίας κατέστρεψε το οπλοστάσιο των τζιχαντιστών.

Η πολεμική αεροπορία της Συρίας επιτέθηκε σε ομάδα τζιχαντιστών στο ύψος της Αλ Καλαμούν, δημιουργώντας ένα κενό στην άμυνα του εχθρού.

Το ενιαίο μέτωπο, μήκους 14 χλμ έσπασε.

Συγχρόνως ανέλαβαν δράση και τα ρωσικά αεροσκάφη, τα οποία ενέτειναν  τις αεροπορικές επιθέσεις τους σε θέσεις ανταρτών στην παράκτια επαρχία της Λαττάκειας.

Ένα μεγάλο σύμπλεγμα από εχθρικές ομάδες χτυπήθηκε από βόμβες διασποράς. Οι τρομοκράτες υπέστησαν ανεπανόρθωτες ζημίες στην Αλ Γιαμπάλ, όπου είναι η οροσειρά των Τουρκμένων και το Γιεμπέλ αλ Ακράντ, το βόρειο τμήμα της Λαττάκειας.

Υπενθυμίζετε ότι η Τουρκία επανειλημμένα έχει εκφράσει διαμαρτυρίες για τις ενέργειες των ρωσικών επιθέσεων στην περιοχή αυτή, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ