Κομσομόλσκαγια Πράβντα: Οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι η Ρωσία πέτυχε το στόχο της στη Συρία…




…και το έκανε αυτό με ελάχιστο κόστος


Δεκέμβριος 28, 2015.

«Η Ουάσιγκτον ζήλεψε την επιτυχία της Ρωσίας στη Συρία», σημειώνει η ρωσική εφημερίδα Κομσομόλσκαγια Πράβντα.


Ένας αριθμός αξιωματούχων και στρατιωτικών, υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσαν ότι η Μόσχα σε τρεις μήνες έχει επιτύχει τους βασικούς στόχους της.

Το επίπεδο των δαπανών για τη στρατιωτική δράση ήταν μάλλον χαμηλό.

Ενώ η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι η Ρωσία έκανε μια απερίσκεπτη πράξη,  που η χώρα δεν μπορεί να πληρώσει. Ωστόσο, στο περιθώριο λένε τα πράγματα διαφορετικά, αναφέρει το Ρόιτερ.

Σύμφωνα με αναλυτές των ΗΠΑ, εάν επιθυμεί η Ρωσία, έχει τη δυνατότητα να διεξάγει πόλεμο στη Συρία πολλά χρόνια. Ο ισχυρισμός αυτός έρχεται μετά από τη διαπίστωση ότι η στρατιωτική επιχείρηση καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τον ρωσικό αμυντικό προϋπολογισμό.

Οι ειδικοί παρατηρώντας τον τρόπο που επιχειρεί η Μόσχα στη Συρία υπολογίζουν ότι σε έναν χρόνο η εκστρατεία αυτή θα κοστίσει συνολικά από ένα έως δύο δις δολάρια.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ