Οι Ιρανοί κατηγορούν τις ΗΠΑ για φυγάδευση τρομοκρατών του Ντάες στο Ραμάντι




Δεκέμβριος 27, 2015.

Κουρδικά και ρωσικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρουν ότι  οι Αμερικανοί με ελικόπτερα φυγάδευσαν ηγέτες του Ντάες από την πόλη Ραμάντι που πολιορκείται από  τον ιρακινό στρατό και παραστρατιωτικές ομάδες.


Ο διοικητής των εθελοντών  των ενόπλων δυνάμεων των Σιιτών «Αλ Χασντ αλ Σάμπ», ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες  φυγάδευσαν τους ηγέτες της τρομοκρατικής οργάνωσης του Ντάες (ισλαμικό κράτος), από την πόλη Ραμάντι, κατά τον χρόνο της στρατιωτικής επιχείρησης, όπως δημοσίευσε το ιρανικό πρακτορείο Fars.


Ο αρχηγός των εθελοντικών δυνάμεων, δήλωσε ότι η καθυστέρηση κατά τη διάρκεια των ειδικών επιχειρήσεων στις πόλεις Ραμάντι και Φαλούτζα έγινε εξαιτίας παρέμβασης των Ηνωμένων Πολιτειών.


«Η καθυστέρηση της επιχείρησης στο Ραμάντι και τη Φαλούτζα, στην επαρχία Ανμπάρ, είναι αποτέλεσμα της παρέμβασης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να φυγαδεύσουν  τους ηγέτες του Ντάες και για το σκοπό αυτό χρησιμοποίησαν ελικόπτερα που έφυγαν σε άγνωστη κατεύθυνση», δήλωσε ο διοικητής του τάγματος, Χαϊντάρ αλ Χοσεΐνι αλ Αρντάβι.


Σημειώνεται ότι οι ιρακινές δυνάμεις εξακολουθούν να καθαρίζουν με επιτυχία το Ραμάντι από τους  μαχητές του Ντάες, ανοίγοντας το δρόμο στο κεντρικό τμήμα της πόλης που έχει στρατηγική σημασία. Υπολογίζονται ότι ακόμη υπάρχουν περί τους 200 τζιχαντιστές.


Προς το παρόν, ο ιρακινός στρατός με την υποστήριξη της πολεμικής αεροπορίας και μαχητών παραστρατιωτικών ομάδων καθώς και με τη βοήθεια του διεθνούς συνασπισμού που βρίσκεται υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, συνεχίζουν την μεγάλης κλίμακας επιχείρηση κατά των τρομοκρατών στην επαρχία Ανμπάρ στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Ένα από τα κύρια κέντρα των μαχών είναι το διοικητικό κέντρο της επαρχίας, η πόλη Ραμάντι, η οποία είχε καταληφθεί από το Ντάες το Μάιο του τρέχοντος έτους.


 Οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις την Τρίτη εξαπέλυσαν επίθεση για την απελευθέρωση του κέντρου της πόλης Ραμάντι.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ