“Οι Σλαβικοί λαοί σε όλη την ιστορία τους έχουν ταυτιστεί με τον Μέγα Αλέξανδρο”




Δεκέμβριος 31, 2015.


Η προπαγάνδα του ‘μακεδονισμού’ δεν έχει τελειωμό στο κρατίδιο των Σκοπίων.
Γράφει δημοσίευμα της 30ης Δεκεμβρίου 2015 στο εθνικιστικό πόρταλ του ‘μακεδονικού έθνους’:




Αυτός ο ουκρανικός μύθος (φωτό), για πρώτη φορά δημοσιεύθηκε τον 17ο αιώνα, κατά τα χρόνια του Θεοδοσίου του Σοφρονίεβιτς, στα 1672  και αναφέρει:


«Για την ελευθερία και την ανεξαρτησία τους οι  Σλάβοι πολέμησαν με αντρειοσύνη και έκαναν πολλούς αγώνες,  εναντίον  των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων αυτοκρατόρων, πάντοτε αποκτώντας ένδοξες νίκες και πάντα ζούσαν ελεύθεροι.

 »Σε αυτό συνέβαλε και ο μεγάλος Μακεδόνας βασιλιάς Αλέξανδρος και ο πατέρας του Φίλιππος, θέτοντας υπό την εξουσία του αυτή τη χώρα.

»Για αυτό στους Σλάβους, λόγω των πολεμικών τους αρετών και έργων παραχωρήθηκε ένα προνόμιο από τον Βασιλιά Αλέξανδρο.

»Σε μια επιστολή του, που γράφηκε με χρυσά γράμματα στην Αλεξάνδρεια,  καθόρισε την γη τους ως Ελεύθερη Χώρα, και αυτό έγινε το 310ο καλοκαίρι, πριν από τη γέννηση του Χριστού» (σημ. Ο Μέγας Αλέξανδρος πέθανε στη Βαβυλώνα τον Ιούνιο του  323 π.Χ.)

(…καληνύχτα!)
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ