Σεργκέι Λαβρόφ: Η Τουρκία πρέπει να βομβαρδίζει το Ισλαμικό κράτος όχι τους Κούρδους




Δεκέμβριος 11, 2015.


Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνέντευξη με Ιταλούς δημοσιογράφους, δήλωσε ότι είναι ακατανόητο που η Τουρκία, ως μέλος του συνασπισμού εναντίον του Ντάις, προβαίνει σε επιθέσεις κατά των Κούρδων της Συρίας.


«Την ίδια στιγμή, που οι Κούρδοι μάχονται κατά των τρομοκρατών, θεωρεί, η Τουρκία, ότι οι κουρδικές παραστρατιωτικές ομάδες είναι εχθρικές. Πρέπει να κατανοήσουμε πώς η Τουρκία ως μέλος του συνασπισμού που βρίσκεται υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, εκπληρώνει τα καθήκοντά της», είπε.

«Γιατί η Τουρκία δεν βομβαρδίζει τους  ισλαμιστές τρομοκράτες, αλλά βομβαρδίζει τους Κούρδους, οι οποίοι θεωρούνται  φίλοι με τις Ηνωμένες Πολιτείες και είναι κατά του ‘ισλαμικού κράτους’», είπε ο Λαβρόφ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Σπούτνικ που είναι προσκείμενη στη ρωσική κυβέρνηση.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ τόνισε ότι οι Κούρδοι είναι οι κύριες δυνάμεις που μάχονται εναντίον των τρομοκρατών στο έδαφος της Συρίας.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ