Τζιχαντιστές εκπαιδεύονται στη χρήση μαχητικών αεροσκαφών




Δεκέμβριος 3, 2015.

Οι τρομοκράτες του ‘Ισλαμικού κράτους’ βρίσκονται στο στάδιο της εκπαίδευσης για τη χρήση μαχητικών αεροσκαφών στη πόλη Σύρτη της Λιβύης, όπως αναφέρει η σαουδική εφημερίδα ‘Ασάρκ αλ Αουσάτ’, που έχει έδρα το Λονδίνο.


Ρωσικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται το δημοσίευμα αυτό, αναφέρουν ότι οι τρομοκράτες προς το παρόν κάνουν μαθήματα προσομοίωσης επικοινωνίας με πύργο ελέγχου και εντοπισμού θέσης μέσω ραντάρ.

«Η πεποίθηση που επικρατεί  μεταξύ των ερευνητών είναι ότι οι προσομοιωτές πτήσης έχουν λεηλατηθεί από τα αεροδρόμια της Λιβύης και τα έχουν βάλει σε χρήση οι τζιχαντιστές».

Ωστόσο, αυτό θεωρείται μάλλον δύσκολο και άλλοι ερευνητές τονίζουν ότι οι συσκευές κατάρτισης πιλότων «πιθανόν να έχουν αγορασθεί  από το εξωτερικό».

Η κατάρτιση των νέων πιλότων των τρομοκρατών γίνεται από συνταξιούχους αξιωματικούς του λιβυκού στρατού,  αλλά,  και από στρατιωτικούς γειτονικών χωρών  και ως αρχή των μαθημάτων καθορίζεται ο περασμένος Οκτώβριος, γράφει η αραβική εφημερίδα που επικαλείται υψηλόβαθμο αξιωματικό της Λιβύης.

Η πολεμική αεροπορία της Λιβύης έχει προσπαθήσει να χτυπήσει αεροπορική βάση στην οποία χρησιμοποιείται ως χώρος διδασκαλίας  των υποψήφιων πιλότων των τρομοκρατών.

Στοιχεία πληροφοριοδοτών ομιλούν ότι η τρομοκρατική οργάνωση έχει αυξήσει την παρουσία της στη Σύρτη από τους 200 τρομοκράτες στις αρχές του έτους στις 5.000 σήμερα.
Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι βάσει αμερικανικών  πληροφοριών «οι ομάδες τζιχάντ στη Λιβύη και ιδιαίτερα «ο ισλαμικός συνασπισμός «Λιβυκή Αυγή» που ελέγχει μέρος της Λιβύης,  έχει στην κατοχή του  μαχητικά αεροσκάφη MiG-25 και MiG-23, επίσης οι Ισλαμιστές έχουν πρόσβαση  και σε επιβατικά αεροσκάφη.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ