Τουρκία: Ο Νταβούτογλου κατηγορεί τον επικεφαλής του HDP για δηλώσεις του στη Μόσχα




Δεκέμβριος 24, 2015.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός κατηγόρησε την Πέμπτη τον ηγέτη του φιλοκουρδικού  κόμματος της αντιπολίτευσης για προδοσία,  μετά τα σχόλιά του, κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα,  ότι η Τουρκία έκανε "λάθος" με την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους.




«Αυτά, που είπε ο  συμπρόεδρος  του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών - HDP στη Ρωσία,  ότι η  κατάρριψη του αεροσκάφους της Ρωσίας από την Τουρκία, ήταν ένα λάθος , αποτελούν  ντροπή και καθαρή προδοσία», δήλωσε  ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, σε τελετή απονομής βραβείων στην Άγκυρα, για την Οργάνωση Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (KOSGEB).


Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, την Τετάρτη,  στη ρωσική πρωτεύουσα,  ο επικεφαλής του HDP,  Σελαχατίν Ντερμιτάς, συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ- γράφει το τούρκικο δημοσίευμα- και δήλωσε «Εμείς δεν κρίνουμε λογικό ότι ο λαός πρέπει να πληρώσει για ένα λάθος που έκανε η κυβέρνηση».


Ο Νταβούτογλου απαντώντας σε αυτά τα σχόλια, δήλωσε  ότι «τα ρωσικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν τους αθώους Τουρκμένους, τους αθώους Άραβες, τους αθώους Κούρδους στις πόλεις Αζέζ, Χαλέπι, Ιντλίμπ και Μπαγίρμπουτσάκ (στην περιοχή των Τουρκμένων στη Συρία) και το ότι πήγε να εκφράσει την υποστήριξη του  προς τη Ρωσία, αυτό δίχως δεύτερη σκέψη είναι, σαφώς, προδοσία για το έθνος».


Η ένταση μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας, παραμένει σε υψηλά επίπεδα, μετά την κατάρριψη από τουρκικό F-16 του ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24, κοντά στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας στις 24 Νοεμβρίου 2015.
Μετά το περιστατικό, η Ρωσία επέβαλε μια σειρά μονομερών κυρώσεων εναντίον της Άγκυρας, με κύριο κορμό την απαγόρευση της εισαγωγής  τουρκικών γεωργικών προϊόντων.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ