Τουρκία: Συναντήσεις Κούρδων με Ερντογάν και επικεφαλής MIT




Δεκέμβριος 26, 2015.

Ο πρωθυπουργός της Κουρδικής Περιφέρειας του Ιράκ, Νετσιρβάν Μπαρζανί είχε συνομιλίες το Σάββατο με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Κωνσταντινούπολη (φωτό).


Σύμφωνα με τις πηγές – γράφει η Σαμπάχ- οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την οικονομία και άλλες περιφερειακές εξελίξεις.

 Οι συναντήσεις της ηγεσίας των Κούρδων της Κουρδικής Περιφέρειας έχουν ενταθεί τον τελευταίο καιρό με την ηγεσία της Τουρκίας.

Την περασμένη εβδομάδα, είχε επισκεφθεί την Άγκυρα ο πρόεδρος της Κουρδικής Περιφέρειας, Μασούντ Μπαρζανί, ο οποίος συναντήθηκε με Τούρκους ηγέτες.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο, Ερντογάν, πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστική επίσκεψη στην έδρα του Τουρκικού Οργανισμού Πληροφοριών (MIT), όπου είχε συνομιλίες με τον επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, Χακάν Φιντάν.

Το περιεχόμενο της συζήτησής τους δεν δόθηκε στη δημοσιότητα.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ