Τουρκία: Συγκρούσεις δυνάμεων ασφαλείας – PKK, νεκροί εκατέρωθεν




Δεκέμβριος 22, 2015.

Στην επαρχία Σιρνάκ, μέλη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος – PKK επιτέθηκαν με ρουκέτες κατά θωρακισμένου οχήματος της αστυνομίας, με αποτέλεσμα  να σκοτωθεί ένας  αστυνομικός και τραυματισθούν άλλοι δύο.


Σύγκρουση τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας έγινε και στην επαρχία Μπιτλίς. Συγκεκριμένα Κούρδοι αυτονομιστές επιτέθηκαν σε ομάδα των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας, στις 12 η ώρα το μεσημέρι, σε δασική περιοχή της επαρχίας.




Ξέσπασε μάχη που κράτησε πάνω από δύο ώρες, αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθούν δύο Κούρδοι αυτονομιστές , ένας Τούρκος λοχίας και τραυματισθούν αρκετοί Τούρκοι στρατιώτες.

Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο  Στρατού ανακοίνωσε: 

«Στις 22 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 12:00 στην επαρχία Μπιτλίς στη διάρκεια συγκρούσεων σε δασική περιοχή, μαρτύρησε ένας ήρωας μας από τα μέλη της αυτονομιστικής οργάνωσης. Στην ανταλλαγή των πυρών σκοτώθηκαν δύο μέλη της αυτονομιστικής οργάνωσης. Τα όπλα και νεκρά κορμιά τους κατασχέθηκαν.
Έχουμε βαθύτατο πόνο και θλίψη για το μάρτυρά μας, ας έχει το έλεος του Αλλάχ, μαζί με τους άλλους μάρτυρες που έχασαν τη ζωή τους και δόξασαν ο τουρκικό έθνος. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες τους και να γνωρίζουν ότι προσέφεραν στο ένδοξο τουρκικό έθνος».
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ