Χιλιάδες Παλαιστίνιοι θρήνησαν 14 νεκρούς στην Χεβρώνα




Ιανουάριος 2, 2016.

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι παρευρέθηκαν στην κηδεία το Σάββατο, για τις σορούς των 14 Παλαιστινίων που παρέδωσε το Ισραήλ την Παρασκευή, στην πόλη της Χεβρώνας, νότια της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.



Το Ισραήλ ανακοίνωσε μια σειρά αυστηρών μέτρων κατά των συνεχιζόμενων πράξεων βίας,  που ξεκίνησαν από τις πολλαπλές ισραηλινές παραβιάσεις στο Τζαμί αλ Ακσά.


Ο ισραηλινός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Γκιλάντ Αρντένε δήλωσε ότι οι ισραηλινές αρχές δεν θα εμποδίσουν την κηδεία εφόσον δεν στραφεί το πλήθος κατά των Ισραηλινών.


Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα παραδώσει άλλες 23 σορούς Παλαιστινίων από την Χεβρώνα και τα περίχωρά της.


Η πρωτοβουλία αυτή, από ό, τι φαίνεται, έχει στόχο να ανακουφίσει την υπάρχουσα ένταση μεταξύ των δύο πλευρών που δημιουργήθηκε με  το θάνατο 138 Παλαιστινίων και 20 Ισραηλινών από την 1η Οκτωβρίου.


Οι ακολουθούντες τη νεκρική πομπή έφεραν παλαιστινιακές σημαίες και σημαίες διάφορων παλαιστινιακών παρατάξεων  μέχρι που έφθασε στο τζαμί του ‘Αλ Χουσεΐν’ στο κέντρο της πόλης, φωνάζοντας « Δεν υπάρχει Θεός, μόνο ο Αλλάχ», σύμφωνα με το αραβικό δημοσίευμα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ