Ιράν: Δοκιμαστική βολή πυραύλου εμβέλειας 150 χιλιομέτρων



Ιανουάριος 29, 2016.

Το ιρανικό ναυτικό προέβη με επιτυχία σε δοκιμαστική βολή πυραύλων κρουζ επιφανείας- επιφανείας με εμβέλεια 150 χιλιομέτρων κατά τη διάρκεια  μιας μεγάλης κλίμακας ναυτικής άσκησης στην παράλια ζώνη Μακράν, ανατολικά των Στενών του Ορμούζ.



Σε μια νέα κίνηση για να αναδειχθεί η δύναμη του Ιράν, οι ναυτικές δυνάμεις της χώρας, την Παρασκευή, εκτόξευσαν δοκιμαστικά πυραύλους, που έλαβαν την ονομασία Νοούρ (Φως), κατά την τρίτη ημέρα των ναυτικών ασκήσεων  που έφεραν την ονομασία  Βαλαγιάτ 94, σε μια μεγάλη λωρίδα των χωρικών υδάτων και της ανοικτής θάλασσας στον Περσικό Κόλπο, στα στενά του Ορμούζ και στον Ινδικό Ωκεανό.


Ο Ιρανός  επικεφαλής του Ναυτικού, υποναύαρχος Χαμπιμπολάχ Σαϊγιαρί  δήλωσε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή ότι ήταν «μια υπερήφανη κίνηση» από την ισχυρή ιρανική νεολαία που ‘χτυπά τους φόβους στην καρδιά’ για κάθε απειλή του εχθρού.


Πρόσθεσε ότι  η σειρά των πυραύλων με εμβέλεια 150 χιλιομέτρων έχει μια εξαιρετική ακρίβεια στο στόχο, καλή ταχύτητα,  υψηλή ισχύ ανίχνευσης και ισχυρή κεφαλή, εκτοξεύεται από τη θάλασσα και από την ξηρά.

Το πολεμικό ναυτικό του Ιράν άρχισε τετραήμερη ετήσια ναυτική άσκηση την Τετάρτη, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ