Το Ισραήλ συμφώνησε να αποζημιώσει τους Τούρκους του Μαβί Μαρμαρά με 20 εκατομμύρια δολάρια





Ιανουάριος 20, 2016.

Το Ισραήλ θα καταβάλει αποζημίωση ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων στις οικογένειες των ακτιβιστών (‘τρομοκρατών’ γράφει το ισραηλινό κείμενο) που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης του ισραηλινού στρατού επί του πλοίου ‘Μαβί Μαρμαρά’ τον Μάιο του 2010.

 
Η αναφορά έγινε από το ραδιοφωνικό σταθμό «Κολ Ισραέλ» που επικαλείται τα τουρκικά ΜΜΕ και μετά από αυτό η Άγκυρα θα αποσύρει όλες τις αγωγές εναντίον των Ισραηλινών αξιωματικών και στρατιωτών που συμμετείχαν στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο πλοίο αυτό.



Ο τουρκικός Τύπος, αναφέρει σχετικά με την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ενώ η Ιερουσαλήμ δεν έχει ακόμη απαντήσει στο  κύριο αίτημα της Άγκυρας, που θεωρεί ότι «το Ισραήλ πρέπει να άρει τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας».



Όπως, εξάλλου, έγινε γνωστό, ο νέος Τούρκος πρέσβης στο Ισραήλ, θα είναι ο αναπληρωτής διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών για τη Μέση Ανατολή, Τσάν Ντίζνταρ, σημειώνει η ισραηλινή ‘Κάρσορ’.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ