Στρατιώτες της Συρίας ανακάλυψαν σήραγγα 3 χλμ στο Χαλέπι






Ιανουάριος 1, 2016.

Ο στρατός της Συρίας ανακάλυψε μία σήραγγα τριών χιλιομέτρων σε βάθος επτά μέτρων στο χωριό Τσέρμπα,  που έχει απελευθερωθεί από  τον συριακό στρατό.


 Η σήραγγα συνέδεε το χωριό με μια περιοχή βορειο ανατολικά του Χαλεπίου, στην περιοχή του αεροδρομίου, όπου βρίσκεται υπό την κατοχή των Ισλαμιστών. Οι τρομοκράτες την χρησιμοποιούσαν  για  μετακίνηση τζιχαντιστών και μεταφορά όπλων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ‘Αλ Μαγιαντίν’ βίαιες συγκρούσεις πραγματοποιήθηκαν μεταξύ  του συριακού στρατού και των ένοπλων  Ισλαμικών ομάδων βορειοδυτικά του Χαλεπίου.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της Πρωτοχρονιάς δεκάδες χειροβομβίδες έπεσαν σε συνοικίες του Χαλεπίου όπου γίνονταν μάχες μεταξύ του στρατού και των ένοπλων ισλαμιστών.

Συγκρούσεις του συριακού στρατού  και της τρομοκρατικής οργάνωσης ‘Τζαμπχάτ αλ Νούσρα’ έγιναν σε περιοχή της Νταράα και στη μικρή πόλη Σεΐχ.

 Μάχες επίσης, έγιναν στις ακτές της Συρίας, στην περιοχή της Λαττάκειας, καθώς οι ισλαμιστές εκτόξευσαν βλήματα από τις παρυφές της πόλης με αποτέλεσμα να τραυματισθούν άμαχοι της πόλης.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ