Η Τουρκία ζητάει τώρα 5 δισεκατομμύρια Ευρώ από την ΕΕ για τους πρόσφυγες




Ιανουάριος 30, 2016.

Οι τουρκικές αρχές έχουν απευθυνθεί στην ΕΕ ζητώντας βοήθεια πέντε δισεκατομμύρια  ευρώ για την επίλυση του προβλήματος με τους πρόσφυγες, όπως αναφέρει η γερμανική Die Welt.


Στα τέλη Νοεμβρίου η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τουρκία κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με τη μεταναστευτική κρίση, όπου προέβλεπε ότι οι Βρυξέλλες θα χορηγήσουν στην Άγκυρα 3 δις ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια, για να αντιμετωπίσει την εισδοχή προσφύγων από τη Συρία.

Αντάλλαγμα για αυτήν την παροχή, ήταν η βοήθεια της Τουρκίας στο σταμάτημα της εισροής μεταναστών στην ΕΕ.


Η Frontex δεν βλέπει μείωση των προσφύγων


Ο Fabrice Leggeri , επικεφαλής  του οργανισμού των ευρωπαϊκών συνόρων – Frontex,  δήλωσε ότι βλέπει την Τουρκία ως μια χώρα κλειδί για την επίλυση της κρίσης των προσφύγων.


Προς το παρόν ο ίδιος δεν αναμένει μείωση του αριθμού των προσφύγων, όπως εξηγεί στο τρέχον τεύχος του περιοδικού ‘Der Spiegel’.


Την άνοιξη ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι θα προσπαθήσουν να περάσουν στην Ελλάδα. Ο κύριος λόγος για αυτήν την εκτίμηση είναι ότι δεν υπάρχει συνεργασία με τις τουρκικές αρχές, οι οποίες δεν πράττουν τίποτε με το οργανωμένο έγκλημα  των συμμοριών.



«Η τουρκική αστυνομία έχει καθήκον και τα μέσα  για να σταματήσει αυτές τις «επιχειρήσεις», επίσης η τουρκική ακτοφυλακή πρέπει να αποτρέψει μαζί με την αστυνομία τη διακινδύνευση των προσφύγων. Δεν μπορώ να γνωρίζω εάν η συνεργασία ΕΕ με Τουρκία θα αποδώσει καρπούς», τόνισε ο Λεγγέρι.



«Εάν δεν προστατεύσουμε τα εξωτερικά σύνορα μας, δεν θα υπάρξει Σένγκεν», είπε χαρακτηριστικά, όπως σημειώνει η αυστριακή ‘krone’.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ