Οι Κούρδοι πεινασμένοι στην νοτιοανατολική Τουρκία βγαίνουν με λευκές σημαίες στο δρόμο




Ιανουάριος 1, 2016.
Η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών είναι ακόμη σε εξέλιξη από τις 14 Δεκεμβρίου, στην περιοχή της πόλης Τσίζρε, στην νοτιοανατολική επαρχία, Σιρνάκ.


Λόγω των συγκρούσεων που έχουν εξαπλωθεί σε όλες σχεδόν της συνοικίες- όπως γράφει το ‘Cihan’-, οι κάτοικοι έχουν πολλές δυσκολίες και υποφέρουν από έλλειψη τροφίμων.


Βγαίνουν κατά δεκάδες από τα σπίτια τους κρατώντας λευκές σημαίες, στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Οι συγκρούσεις είναι ασταμάτητες στις γειτονιές  Σουρ, Νουρ, Τσουντί και Γιάφες.

Οι κάτοικοι προσπαθούν να βγουν κατά ομάδες έξω από τις περιοχές, λόγω των μαχών που γίνονται μεταξύ των Κούρδων αυτονομιστών και του τουρκικού στρατού.

Συγχρόνως, περίπου 155 αστυνομικοί που έχουν παραταχθεί στην κορυφογραμμή της πόλης προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες να μην εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Δεκαεννέα ημέρες έχουν παρέλθει από τότε που απαγορεύθηκε στους κατοίκους να βγαίνουν από τα σπίτια τους και ακόμη δεν είναι γνωστό πότε θα αρθεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

 Οι πυροβολισμοί και οι εκρήξεις συνεχίζουν  να αυξάνονται τραντάζοντας το έδαφος, σημειώνει το δημοσίευμα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ