Κλειστά τα σύνορα με Σκόπια- λόγω …Αυστρίας





Ιανουάριος 21, 2016.


Μετά τη δημοσίευση της είδησης ότι η Αυστρία προτίθεται να αποδεχθεί μόνο 37.250 πρόσφυγες,  καθώς και της αδυναμίας η οποία εκφράζεται από την Ελλάδα να ελέγξει τα θαλάσσια σύνορά της, οι Βαλκανικές χώρες απέκλεισαν την εισροή προσφύγων από τα σύνορά τους.



Σήμερα, διανύεται η δεύτερη ημέρα αποκλεισμού των συνόρων στα σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων και αναμένεται να γίνει το ίδιο από την Κροατία και τη Σερβία.


Για πρώτη φορά από την αρχή της κρίσης των προσφύγων, χθες το βράδυ,  δεν υπήρχαν πρόσφυγες στο νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων.

Αυτό οφείλεται στο κλείσιμο των συνόρων στη Γευγελή και στη βίαιη αποστολή ορισμένων προσφύγων στην Αθήνα, όπως σημειώνει η  «Λάιμ πρες».


Πέρα από το γεγονός αυτό, περίπου 1.000 πρόσφυγες, δεν πείθονται  από τον  αποκλεισμό και τις εντολές να εγκαταλείψουν την περιοχή των συνόρων, παραμένουν σε σκηνές υπό συνθήκες απόλυτου παγετού (-5 βαθμούς Κελσίου) περιμένοντας και ελπίζοντας στη διέλευση των συνόρων για να την πορεία τους σε χώρες της δυτικής Ευρώπης.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ