Οι Ρώσοι κομμουνιστές επικρίνουν τον Πούτιν για την αναθεώρηση του Λένιν




Ιανουάριος 21, 2016.

Οι Ρώσοι κομμουνιστές επέκριναν τις δηλώσεις του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, για τον αρνητικό ρόλο του Βλαντίμιρ Λένιν στην ιστορία της Ρωσίας, όπως ανέφερε ο ραδιοφωνικός σταθμός «Γκοβόριτ Μόσκβα» [Говорит Москва].




Το μέλος του προεδρείου  της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, Βαλέρι Ρασκίν, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι «βαθύτατα λανθασμένος» για το ρόλο του Λένιν στην ιστορία της Ρωσίας.


«Ίσως να μην έχει διαβάσει το βιβλίο για τις δραστηριότητες και τη ζωή του Βλαντίμιρ Ίλιτς Λένιν. Τα βασικά στοιχεία τα οποία έθεσε ο Βλαντίμιρ Ίλιτς Λένιν,  κατά την άποψή μου, τα ακολουθεί  και ο Πούτιν στη ζωή του», είπε ο βουλευτής.



Διευκρινίζεται ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνάντηση που είχε με το προεδρικό συμβούλιο της Επιστήμης και της Εκπαίδευσης, μίλησε επικριτικά για το ρόλο του ηγέτη της μπολσεβίκικης επανάστασης στην ιστορία της Ρωσίας.


Σύμφωνα με τον ίδιο οι δραστηριότητες του Λένιν, κυρίως σε ζητήματα οικονομίας, οδήγησαν στην κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ