Έκκληση για στράτευση σε Κούρδους Συρίας




Ιανουάριος 3, 2016.

 Το κουρδικό κόμμα στη Συρία, «Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης»- PYD, ξεκίνησε  τη διαδικασία υποχρεωτικής στρατολόγησης  των Κούρδων στο καντόνι Αφρίν, προκειμένου οι νέοι να οδηγηθούν στα πεδία των μαχών, αφού υπάρχει έντονη απειλή από το Ντάες και οι κάτοικοι των περιοχών ζητούν προστασία.



Στην πληροφορία αυτή ο εκπρόσωπος του PYD , Γαρίμπ Χάσο, τόνισε ότι  από το κόμμα, δεν έγινε αναφορά για υποχρεωτική στράτευση, αλλά έκκληση σε νέους της περιοχής  να λάβουν μια εξάμηνη εκπαίδευση προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα υπεράσπισης της περιοχής από τους τρομοκράτες.


«Ο λαός δεν ωθείται σε υποχρεωτική θητεία», πρόσθεσε.


Ο Χάσο επεσήμανε ότι το PYD,  δεν είναι το μόνο υπεύθυνο για τους Κούρδους της Συρίας, γιατί το κόμμα δεν είναι το μοναδικό στην περιοχή.


«Υπάρχουν δεκάδες κουρδικά πολιτικά  κόμματα που συμμετέχουν στο κυβερνητικό σύστημα του Κουρδιστάν στη Συρία και η κατάσταση επιμερίζεται σε όλα τα κόμματα», είπε.


30 χιλιάδες Κούρδοι εγκατέλειψαν το κουρδικό Ιράκ το 2015




Τουλάχιστον 30 χιλιάδες Κούρδοι έχουν εγκαταλείψει την κουρδική περιοχή του Ιράκ και έχουν περάσει στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου, ενώ περίπου 200 από αυτούς έχουν πνιγεί στην προσπάθειά τους να πατήσουν σε ελληνικό νησί, όπως σημειώνει  το κουρδικό portal Basnews.

Ο Αμάνι Αμπντουλάχ,  υπεύθυνος για τους πρόσφυγες  στην κουρδική περιφέρεια δήλωσε ότι το μεγαλύτερο μέρος των προσφύγων του 2015,  είναι νέοι που εγκατέλειψαν  τα σπίτια τους, για να εγκατασταθούν, κυρίως, στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ