Το Ισραήλ προβληματίζεται για την εξομάλυνση των σχέσεων με την Τουρκία




Ιανουάριος 27, 2016.

Πέρασε περίπου ένας μήνας που το Ισραήλ και η Τουρκία κατέληξαν σε προφορική εξομάλυνση των σχέσεων τους,  μετά το συμβάν με το Μαβί Μαρμαρά (το 2010).

 Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ των δύο χωρών στην οποία θα συζητηθεί το θέμα μιας γραπτής συμφωνίας, σημειώνει ισραηλινό δημοσίευμα.


Ωστόσο, οι Τούρκοι έχουν θέσει έναν όρο ο οποίος είναι πολύ προβληματικός για το Ισραήλ- επιμένουν στην άρση της πολιορκίας (αποκλεισμού) της Γάζας.


Στο δεδομένο αυτό- συνεχίζει το δημοσίευμα- το Ισραήλ θα πρέπει να βρει έναν τρόπο,  για να υποβάλει ένα δικό του σχέδιο,  με οποίο θα δώσει την πραγματική αίσθηση για το νόμιμο αποκλεισμό της Γάζας, καθώς  η άρση του,  θα σήμαινε απειλή για το Ισραήλ με βάση την πολιτική που ακολουθεί η Γάζα. 


Μόνο ο χρόνος θα δείξει εάν, τελικά, θα εξομαλυνθούν οι σχέσεις των δύο χωρών, σημειώνει το ισραηλινό ‘nana10’.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ