Τουρκία: Ασταμάτητες οι μάχες στις γειτονιές του Ντιγιαρμπακίρ




Ιανουάριος 10, 2016.

Δύο ακόμη στρατιώτες και άλλοι έξι τραυματίσθηκαν σε συγκρούσεις  των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων με αυτονομιστές του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) στην περιοχή Σουρ της περιφέρειας του Ντιγιαρμπακίρ, όπου συνεχίζεται εδώ και 40 ημέρες η απαγόρευσης της κυκλοφορίας των πολιτών στους δρόμους της πόλης.


Το δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου  Cihan  αναφέρει ότι  κατά τη διάρκεια εργασιών του στρατού για το γέμισμα των τάφρων που άνοιξαν οι αυτονομιστές σε κεντρικούς οδούς, ξέσπασαν συγκρούσεις με τους αντάρτες του PKK σε πολλές γειτονιές της πόλης.



 Οι συγκρούσεις είναι καθημερινό φαινόμενο, γράφει το δημοσίευμα. Σήμερα, Κυριακή, σκοτώθηκαν δύο στρατιώτες των δυνάμεων ασφαλείας ενώ οι έξι τραυματίες μετακομίσθηκαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Ντιγιαρμπακίρ.



«Οι συγκρούσεις δεν έχουν τελειωμό και συνεχώς υπάρχουν εξελίξεις. Η βία έχει κλιμακωθεί σημαντικά από τότε που το PKK αναβάθμισε τις επιθέσεις του κατά των στρατιωτών του ενόπλων δυνάμεων στην νοτιοανατολική Τουρκία», σημειώνει το δημοσίευμα.



Παρά τη μεταφορά στην περιοχή από τις αρχές Δεκεμβρίου,  περίπου 10 χιλιάδων στρατιωτών, ο τουρκικός στρατός δεν έχει κατορθώσει ακόμη να ελέγξει τους Κούρδους αυτονομιστές.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ