Ο Πούτιν χορήγησε ρωσική υπηκοότητα σε Εβραίους από το Ισραήλ και την Ουκρανία




Ιανουάριος 27, 2016.

Το γραφείο του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, στις 27 Ιανουαρίου ανακοίνωσε ένα διάταγμα για τη χορήγηση ρωσικής υπηκοότητας στους Γιούρι Κούπερμαν- καλλιτέχνη- που το 1972 μετανάστευσε στο Ισραήλ και στον πρώην Οδησσίτη (από την Οδησσό) Ανατόλι Βάσερμαν, ο οποίος δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα της Ουκρανίας να υφίσταται ως ανεξάρτητο κράτος, όπως σημειώνει το ισραηλινό πρακτορείο ‘Κάρσορ’.

 
Το προεδρικό διάταγμα για την υπαγωγή στη ρωσική υπηκοότητα του Βάσερμαν (Wasserman) και Κούπερμαν (Cooperman) δημοσιεύθηκε στην επίσημη διαδικτυακή πύλη των νομικών πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.


Είναι οι πρώτοι Εβραίοι που αποκτούν ρωσική υπηκοότητα μετά την έκκληση που έκανε ο Ρώσος πρόεδρος  στην εβραϊκή διασπορά.


Ο Γιούρι (Λεονίντοβιτς) Κούπερμαν αποφοίτησε το 1963 από το τμήμα γραφικών τεχνών της Μόσχας στο Κρατικό Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Το 1972 ήρθε στο Ισραήλ, σύντομα μετακόμισε στην Ευρώπη το 1975  και μέχρι το 1983 έζησε στο Παρίσι, στη συνέχεια στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ, την ίδια στιγμή λαμβάνει μέρος σε διάφορα έργα τέχνης στη Ρωσία.

 Ο Ανατόλι Βάσερμαν δούλευε ως αρθρογράφος και παρουσιαστής στην Ουκρανία, αλλά δήλωσε, τον περασμένο Ιούλιο,  ότι θα ζητούσε την ρωσική υπηκοότητα εάν του στερούσαν την ουκρανική. 

Κατηγορήθηκε για αποσχιστικές τάσεις γιατί διατείνονταν ότι «η Ουκρανία δεν είναι δυνατόν να διαχωριστεί από τη Ρωσία και τα υπόλοιπα κράτη της Ρωσικής Ομοσπονδίας».


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ