Ο Γκρούεφσκι είναι τρίτος, παγκοσμίως, στην προώθηση του εγκλήματος




Ιανουάριος 3, 2016.

Ο πρωθυπουργός του νότιου σλαβικού κράτους των Σκοπίων- FYROM, Νίκολα Γκρούεφσκι,  είναι ο τρίτος πολιτικός στη σειρά, παγκοσμίως, στην προώθηση του εγκλήματος και στη διαφθορά, σύμφωνα με κατάλογο που εκπονήθηκε από το διεθνές δίκτυο Οργανωμένου Εγκλήματος και Διαφθοράς  (OCCRP -Organized Crime and Corruption Reporting Project).


Το σερβικό πρακτορείο Beta, σημειώνει ότι  ο Γκρούεφσκι, είναι ο πρώτος Σλάβος- Σκοπιανός, που μπήκε στη λίστα του διεθνούς οργανισμού.


«Ο πρωθυπουργός της FYROM,  Νίκολα Γκρούεφσκι προέβη σε υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων δημοσιογράφων και πολιτικών της αντιπολίτευσης καθώς και σε διώξεις πολιτικών αντιπάλων του και συμμετείχε στην συγκάλυψη φόνων», όπως σημειώνει το OCCRP.



Δεύτερο πρόσωπο της χρονιάς στον αρνητικό αυτόν κατάλογο τοποθετείται ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουκάνοβιτς που συνέβαλε στην εγκληματικότητα στη χώρα του, ενώ τα πρωτεία παγκοσμίως έχει η οικογένεια του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ, η οποία χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη στη διαφθορά, στο έγκλημα και στην καταλήστευση του κράτους.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ