«Συμβούλιο Ασφαλείας: Κανένα μέτρο κατά της Τουρκίας»




Ιανουάριος 9, 2016.

Δαμασκός.
 
Όπως ήταν αναμενόμενο, γράφει η συριακή ‘αλ Βατάν’, δεν ελήφθη καμία απόφαση στην πρόταση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για το θέμα της αποστολή όπλων από την Τουρκία προς τις τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν στη Συρία.


Απέτυχε, ακόμη, να πιέσουν την Τουρκία, να κλείσει τα σύνορά της με τη Συρία, προκειμένου να σταματήσει η προμήθεια των τρομοκρατικών ομάδων.


Αυτά συνέπεσαν, γράφει το δημοσίευμα, με την επίσκεψη του Γάλλου υπουργού Άμυνας στην Άγκυρα και εν μέσω αμερικανικών ισχυρισμών ότι η οργάνωση Ντάες  είναι ζήτημα χρόνου για την εξολόθρευσή της.


Όσον αφορά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου ασφαλείας ο προεδρεύων  από την Ουραγουάη, Αλμπίνο Ροζέλι  δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνεδρίασης, σύμφωνα με το πρακτορείο Sana : ‘Έγινε μια συζήτηση για το θέμα της Τουρκίας, αλλά δεν προτάθηκαν νέα μέτρα’, είπε προσθέτοντας ότι στη συνάντηση ασχολήθηκαν επίσης και με γενικά θέματα που αφορούν την τρομοκρατία.


Με τη σειρά του, ο πρέσβης των Ηνωμένων Εθνών της Βρετανίας, Μάθιου Ράικροφτ,  δήλωσε ότι στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της Τουρκίας, αλλά η «η χώρα αυτή πρέπει να είναι μέρος της λύσης στην κρίση της Συρίας».


Ο ίδιος αναφέρθηκε στην ανάγκη κυρώσεων σχετικά με τον πόλεμο εναντίον του πολέμου κατά του Ντάες  και τη σημασία στην πρόληψη της παράνομης διακίνησης πετρελαίου από τους τρομοκράτες.


Το δημοσίευμα αναφερόμενο στην επίσκεψη του Γάλλου υπουργού  Άμυνας, Ζαν Ίβ Λε Ντριάν, σημειώνει ότι συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου στην Άγκυρα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και η συνάντηση κράτησε 45 λεπτά.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η συριακή εφημερίδα, συζητήθηκε το θέμα « της καταπολέμησης της τρομοκρατίας».

Οι δύο συμφώνησαν να εντείνουν τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών για τον τερματισμό  της 5χρονης κρίσης στη Συρία.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ