Πατριάρχης Σερβίας: Οι εκτοπισμένοι Σέρβοι να γυρίσουν στο Κοσσυφοπέδιο




Ιανουάριος 8, 2016.

Ο Πατριάρχης Ειρηναίος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του, κάλεσε όλους τους Ορθόδοξους  Σέρβους που έχουν εκτοπισθεί  από τα πατρικά τους εδάφη, ιδιαίτερα εκείνους που κατάγονται από το Κοσσυφοπέδιο, να κάνουν ότι είναι δυνατόν για να επιστρέψουν στα σπίτια τους.


Επιπλέον, στο μήνυμα των Χριστουγέννων που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, ο Σέρβος πατριάρχης  συνεχάρη τους Σέρβους και τους κάλεσε να μείνουν πιστοί στις παραδόσεις της θρησκείας.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι  αντί να βλέπουμε  την καλή θέληση των ανθρώπων και την αγάπη μεταξύ τους και μεταξύ των εθνών, γινόμαστε μάρτυρες της επέκτασης στον πλανήτη, του εγωϊσμού, της ζήλιας, του άκρατου ανταγωνισμού και αυτές οι εκφράσεις προκαλούν ανησυχία και φόβο για το μέλλον του κόσμου.

Χθες, στις 7 Ιανουαρίου, οι Ορθόδοξοι Σέρβοι γιόρτασαν τα Χριστούγεννα, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ