Στη μεγαλύτερη πτώση της ιστορίας του, το ρωσικό ρούβλι




Ιανουάριος 20, 2016.

Το ρούβλι κοστίζει σήμερα λιγότερο από κάθε άλλη περίοδο. Το ρωσικό νόμισμα κατέγραψε νέο ρεκόρ πτώσης στα 81,49 ρούβλια ανά δολάριο.



Στην ιστορία του το ρούβλι , ποτέ δεν είχε πέσει τόσο πολύ, σύμφωνα με το «money.bg» που επικαλείται τα διεθνή οικονομικά  μέσα ενημέρωσης.


Μόνο φέτος έχασε 9% της αξίας του έναντι του δολαρίου.


Ωστόσο,  υπάρχει μια εξήγηση και αυτή εκφράζεται με τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου που καταγράφουν  τη μεγαλύτερη  πτώση τα τελευταία 12 χρόνια.



Στο ρωσικό προϋπολογισμό ένα σημαντικό στοιχείο εσόδων είναι οι πωλήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου. Τώρα οι επενδυτές χάνουν ολοένα και περισσότερο την εμπιστοσύνη προς το τοπικό νόμισμα.



Σημειώνεται ότι στις αρχές του 2014, το δολάριο άξιζε λιγότερο από 35 ρούβλια, το 2011 και το 2012 υπήρχαν περίοδοι που κυμαίνονταν το δολάριο στα 30 ρούβλια.



Τώρα, τα πράγματα έχουν αλλάξει και το ρωσικό νόμισμα βρίσκεται στην μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του, χρειάζονται 82 ρούβλια για να αποκτήσεις ένα δολάριο.



Μέσα στους παράγοντες που έχουν επηρεάσει αυτήν την πτώση, πρέπει να προστεθούν και οι αρνητικές προβλέψεις της ανάπτυξης της ρωσικής οικονομίας κατά το τρέχον έτος, καθώς καλπάζει και ο πληθωρισμός, σημειώνει το δημοσίευμα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ