Σκόπια: Ιδρύεται κέντρο μελέτης ρωσικής γλώσσας και πολιτισμού




Ιανουάριος 25, 2016.

Μέσα στο Πανεπιστήμιο « Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος» άρχισε τη λειτουργία του  το Ρωσικό Κέντρο Μελέτης της ρωσικής γλώσσας, λογοτεχνίας και πολιτισμού. Ανήκει στο Ίδρυμα «ρωσική ειρήνη», που διαθέτει ένα τέτοιο δίκτυο με κέντρα σε όλον τον κόσμο.

 
Τα Σκόπια είναι η 46η χώρα, στην οποία ιδρύεται τέτοιο κέντρο και αποτελεί το 106 μέλος του δικτύου.


Σκοπός του κέντρου είναι η ενίσχυση των δεσμών Σκοπίων-Ρωσίας σε θρησκευτικό, γλωσσικό και πολιτισμικό επίπεδο.


Η τελετή έναρξης στο Πανεπιστήμιο των Σκοπίων έγινε από τον πρύτανη Βέλιμιρ Στοϊκόφσκι, ο οποίος τόνισε ότι η ρωσική γλώσσα ομιλείται από πάνω από 150 εκατομμύρια ανθρώπους στη Ρωσία και σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο και είναι η γλώσσα που προώθησε τον παγκόσμιο πολιτισμό με συγγραφείς και επιστήμονες.


Το Κέντρο  είναι εξοπλισμένο με βιβλία, περιοδικά και βίντεο στη ρωσική γλώσσα που αναφέρονται στη λογοτεχνία και τον πολιτισμό, επίσης στις εγκαταστάσεις αυτές θα πραγματοποιηθεί η πρώτη έκθεση της «Ιστορίας του Πατριαρχείου της  Ρωσίας».


Ο Πρέσβης  της Ρωσίας στα Σκόπια, Όλεγκ Στσέρμπακ  τόνισε ότι το ρωσικό κέντρο θα πραγματοποιήσει άνοιγμα στην κοινωνία με εκθέσεις συνέδρια, συζητήσεις και θα ενισχύσει δημιουργικές πρωτοβουλίες  έχοντας ως στόχο την ανάπτυξη  των κοινωνικών συναναστροφών.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ