Αίγυπτος: Παρατείνεται ο χρόνος των στρατιωτικών αποστολών σε εμπόλεμες περιοχές




Ιανουάριος 14, 2016.

Κάιρο.

 Το Εθνικό Συμβούλιο Άμυνας, συνεδρίασε σήμερα,  υπό τον πρόεδρο της χώρας Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, όπου αποφασίστηκε η παράταση της συμμετοχής των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων σε εμπόλεμες περιοχές,  έξω από τα σύνορα της χώρας.



Στη συνεδρίαση  συζητήθηκαν οι εξελίξεις όσον αφορά την κατάσταση της ασφάλειας στο εγχώριο σκηνικό και οι προσπάθειες που καταβάλλονται  στην καταπολέμηση της  τρομοκρατίας στην περιοχή του Σινά,  καθώς και η πρόοδος που έχει σημειωθεί από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.


Έγινε, επίσης, ανασκόπηση των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή, υπό το φως των απειλών και των κινδύνων που έχουν επιπτώσεις στην ασφάλεια της αραβικής περιοχής.



Το Εθνικό Συμβούλιο Άμυνας, ενέκρινε την παράταση της συμμετοχής των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων σε πεδία μαχών εκτός των συνόρων της χώρας για την υπεράσπιση της αιγυπτιακής και της αραβικής ασφάλειας στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, την Ερυθρά Θάλασσα και το Μπάμπ αλ Μαντάμπ.



Η παράταση αυτή, σημειώνει το δημοσίευμα  της ‘Γιουμ 7’,  ισχύει για ένα έτος ή μέχρι το τέλος της κατάστασης πολέμου, όποιο από δύο προκύψει, σύμφωνα με το άρθρο 152 του αιγυπτιακού Συντάγματος.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ