Σκόπια: Εκατοντάδες Βούλγαροι υπέρ της ενοποίησης με τη Βουλγαρία




Ιανουάριος 10, 2016.

Σκόπια.

Στην 88η επέτειο από το θάνατο της Μάρας Μπούνεβα (Βουλγάρας, μέλος του κόμματος VMRO, που ζητούσε την ενοποίηση της νοτιοσλαβίας με Βουλγαρία) παραβρέθηκαν εκατοντάδες Βούλγαροι πολίτες που ήρθαν με λεωφορεία από τη Βουλγαρία, καθώς και κάτοικοι των Σκοπίων.



Οι συγκεντρωθέντες τραγουδούσαν βουλγαρικά πατριωτικά τραγούδια, είχαν βουλγαρικές σημαίες και παρέστησαν στην επιμνημόσυνη δέηση που έγινε στο ναό του «Αγίου Δημητρίου» στην πόλη των Σκοπίων.


Είχε στηθεί ειδική εξέδρα όπου έγιναν ομιλίες και δόθηκαν πολιτικά μηνύματα για το έργο της Μπούνεβα που ζητούσε την ένωση της νοτιοσλαβίας  με τη Βουλγαρία.




Η επέτειος,  τιμάται κάθε χρόνο στην πόλη των Σκοπίων και γίνεται μνεία για τη θυσία της Μάρας Μπούνεβα υπέρ της εθνικής απελευθέρωσης (από τους Σέρβους) και την ενοποίηση της νοτιοσλαβίας με την Βουλγαρία.


Χαρακτηριστικός  ήταν ο λόγος του  Βούλγαρου ευρωβουλευτή Ανκγέλ Τζαμπάσκι:

«Σήμερα στη χώρα υπάρχουν άνθρωποι που αποκαλούν τους εαυτούς τους «Μακεδόνες». Εμείς το σεβόμαστε αυτό.
Εμείς υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά τους να αυτο-προσδιορίζονται όπως θέλουν. 
Δεν έχουμε καμία διαφωνία μαζί τους.
 Οι διαφορές μας δεν είναι εάν κατάγονται από τη βόρεια, τη δυτική ή τη νότια ‘Μακεδονία’.

 Άλλοι  ζούμε στη «Μακεδονία» και άλλοι καταγόμαστε από την «Μακεδονία».

Για να μην αναφέρουμε ότι τα τρία τέταρτα των ανθρώπων που είναι σήμερα εδώ με διαβατήρια από τη Βουλγαρία έχουν ρίζες  από τη σημερινή «Μακεδονία» (νοτιοσλαβία).

 Για να μην αναφέρουμε ότι η μεγαλύτερη «μακεδονική» πόλη σε καμία περίπτωση δεν είναι τα Σκόπια, αλλά μεγαλύτερη «μακεδονική» πόλη είναι η Σόφια, είπε ο Βούλγαρος ευρωβουλευτής στον πατριωτικό του λόγο.


Ενώ ο πρόεδρος του Βουλγαρικού Πολιτιστικού Συλλόγου των Σκοπίων θα τονίσει: 

«Εμάς τους Βουλγάρους δεν μπορούν συνέχεια να μας περιθωριοποιούν ή να μας μποϊκοτάρουν αιώνια οι αρχές του καθεστώτος, τα μέσα ενημέρωσης και η κοινωνία της «Μακεδονίας» (νοτιοσλαβίας).

 Είμαστε εδώ, παρόντες, με το έργο και το αίμα μας. 
Το αίμα μας είναι βουλγαρικό, είμαστε οι πραγματικοί πατριώτες και  όχι οι παλαιο-κομμουνιστές που  κρύβουν τη σερβοφιλία τους  κάτω από τον όνομα του VMRO»,  είπε ο Λάζαρ Μλαντένοφ πετώντας αιχμές κατά των ηγετών του VMRO-DPMNE των Σκοπίων.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ