Έλεγχος –για πρώτη φορά- στα σύνορα Δανίας- Σουηδίας




Ιανουάριος 4, 2016.

Οι επιβάτες που χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους τρένα, λεωφορεία και πλοία από τη Δανία προς τη Σουηδία, από σήμερα, υποχρεούνται να επιδεικνύουν έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν την ταυτότητά τους, προτού τους επιτραπεί να εισέλθουν στη Σουηδία.


Η σουηδική κυβέρνηση σε μια προσπάθειά της να περιορίσει την άνευ προηγουμένου ροή των μεταναστών, επέβαλλε το μέτρο αυτό, αφού παρατηρήθηκε μεγάλη ανεξέλεγκτη εισδοχή μεταναστών και προσφύγων.


Οι επιβάτες έχουν προειδοποιηθεί ότι θα αντιμετωπίσουν μεγάλες ουρές και καθυστερήσεις από τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ, στη γέφυρα Öresund στη Δανία. Πρόκειται για μια σημαντική διαδρομή των μεταναστών στην σκανδιναβική χώρα.


Τα μέτρα αποσκοπούν- σύμφωνα με τους αξιωματούχους- να σταματήσουν τους παράνομους μετανάστες στη Σουηδία, ύστερα από την υιοθέτηση της αναλογίας υποδοχής μεταναστών στις ευρωπαϊκές χώρες, συγχρόνως η σουηδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί, πλέον, να αντεπεξέλθει στη ροή των αλλοδαπών.


Προσωρινοί φράχτες έχουν τοποθετηθεί στο αεροδρόμιο της Κοπενγχάγης, όπου θα ελέγχονται οι ξένοι.


Ο έλεγχος στη διακίνηση των επιβατών μεταξύ των δύο χωρών γίνεται για πρώτη φορά μετά τη δεκαετία του ’60 του περασμένου αιώνα.


Ήδη, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, η Αυστρία και η Γαλλία, εφάρμοσαν πάλι τον έλεγχο στα σύνορα τους στα τέλη του περασμένου έτους.


Η Σουηδία έχει πληθυσμό 9,8 εκατομμυρίων ατόμων. Η χώρα έχει αποδεχθεί να απορροφήσει κατά το παρελθόν έτος, 160 χιλιάδες μετανάστες.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ