Οι Ρώσοι αποταμιεύουν σε ρούβλια, δολάρια, ευρώ




Ιανουάριος 15, 2016.

Η ρωσική εταιρεία δημοσκοπήσεων «ВЦИОМ» -wciom’,  δημοσίευσε τα πρόσφατα δείγματα έρευνας που έκανε  στη ρωσική επικράτεια από την οποία διαπιστώνεται ότι  μια μικρή μειοψηφία διατηρεί τις οικονομίες της σε ξένο νόμισμα.




Πέντε τοις εκατό των ερωτηθέντων δήλωσε  ότι  έχει αποταμιεύσεις σε δολάρια και το τρία τοις εκατό σε ευρώ.


Στην κοινωνική αυτή έρευνα, το 52% των ερωτηθέντων απάντησε ότι διαθέτει αποταμιεύσεις σε ρούβλια, ενώ το επίσης σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού που ανέρχεται σε ποσοστό 43% δήλωσε: «δεν έχουμε αποταμιεύσεις».


Το δημοσίευμα της «Ροσιίσκαγια Γκαζέτα» σημειώνει ότι οι προτιμήσεις των Ρώσων δεν έχουν αλλάξει πολύ από το παρελθόν και τα στοιχεία της εταιρείας είναι σχεδόν ίδια με άλλες έρευνες που είχαν σκοπό να καθορίσουν τις οικονομικές προτιμήσεις των Ρώσων πολιτών.


Ένα γενικό συμπέρασμα, γράφει η εφημερίδα, είναι ότι δεν υπάρχει κοινωνική ανησυχία για κινδύνους στις αποταμιεύσεις και με τίποτε η χώρα δεν μπορεί να συγκριθεί με την κρίση του 1998.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ