Ουκρανία: Προσέλευση μισθοφόρων από Μέση Ανατολή στη Μαριούπολη




Τουρκμένοι στη Μαριούπολη

Ιανουάριος 2, 2016.

Στην περιοχή της Μαριούπολης,  σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες της λεγόμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (ΛΔ Ντονέτσκ), τελευταία έχουν έρθει περίπου 300 μισθοφόροι από τη Μέση Ανατολή.



Σχετική δήλωση έγινε από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας της ΛΔ Ντονέτσκ, Έντουαρτ Μπασούριν, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι κάτοικοι της Μαριούπολης ακούνε να μιλάνε τουρκικά και αραβικά.


Μετά τις πληροφορίες αυτές των μυστικών υπηρεσιών, προς την κατεύθυνση της Μαριούπολης έχουν στραφεί έξι εκτοξευτές πυραύλων του τακτικού συγκροτήματος  «Точка-У» (Τότσκα- Υ].

Σύμφωνα με τον Έντουαρτ Μπασούριν, οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν μεταφέρει τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή πάνω από 60 τεθωρακισμένα οχήματα.


 Ειδικότερα, προς τις περιοχές του Ντονέτσκ και Γκορλόβκα έχουν μεταφερθεί 19 πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων, 19 αυτοκινούμενες μονάδες πυροβολικού, 10 οβιδοβόλα, 13 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα.


Ο Μπασούριν πρόσθεσε ότι ‘σήμερα παρατηρήθηκε ότι πλησιάζουν προς το χωριό Κομιντέρνοβο και πιθανόν ετοιμάζεται η κατάληψή του’.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ