Μοσέ Γιααλόν στην Ελλάδα: Το Ντάες επιβιώνει με τα χρήματα της Τουρκίας




Ιανουάριος 26, 2016.

Ισραήλ.

Ο υπουργός Άμυνας Μοσέ Γιααλόν επισκέπτεται  την Ελλάδα, και από εκεί, επέκρινε τη μεγάλη γείτονα Τουρκία:


 «Δεν μπορούν ακόμη να αποφασίσουν εάν θέλουν να είναι μέρος του πολέμου κατά της τρομοκρατίας. Αν σταματήσουν τη σημερινή συμπεριφορά τους και  ας συμφωνήσουν για την αποκατάσταση των σχέσεων με εμάς, ίσως τότε γίνουν μέρος της περιφερειακής συνεργασίας», τόνισε ο Ισραηλινός υπουργός  σύμφωνα με ισραηλινό δημοσίευμα.


Η Τουρκία και το Ισραήλ πρόσφατα ήρθαν στην ομαλοποίηση, αλλά απόψε (Τρίτη) ο υπουργός Άμυνας Μοσέ Γιααλόν,  ανέφερε ότι οι Τούρκοι επιμένουν  να έχουν εμπορικές σχέσεις με το Ισλαμικό κράτος.


«Το Ντάες επιβιώνει από τα τουρκικά χρήματα, χάρη στην αγορά του πετρελαίου από τους Τούρκους, εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ελπίζω αυτό να σταματήσει», είπε ο Γιααλόν  κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα.


«Η Τουρκία επιτρέπει  στους τζιχαντιστές να ταξιδεύουν από την Ευρώπη προς τη Συρία και το Ιράκ και να γυρίζουν πίσω στην Ευρώπη και να είναι μέρος των υποδομών των τρομοκρατών του Ντάες στην Ευρώπη, και αυτό ελπίζω να σταματήσει» είπε.


Ο υπουργός Άμυνας, εξήρε τη συνεργασία με την Ελλάδα και δήλωσε: 


«Η Ελλάδα είναι σημαντικός σύμμαχος μας και οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις που χτυπούν τη θύρα του δυτικού κόσμου και απειλούν να υπονομεύσουν την εύρυθμη λειτουργία και τη σταθερότητα».


Ο Γιααλόν ήταν φιλοξενούμενος του Έλληνα υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου και συναντήθηκε μαζί του και ο Έλληνας αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, συναντήθηκε, επίσης, με τον επικεφαλής του τοπικού κοινοβουλίου, σημειώνει το δημοσίευμα.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ