Μήνυμα τζιχαντιστών στα Βαλκάνια- Καλούν τους μουσουλμάνους σε πόλεμο




Ιανουάριος 8, 2016.

Το Ντάες (ισλαμικό κράτος) δημοσίευσε ένα 20λεπτο  προπαγανδιστικό βίντεο που απευθύνεται σε μουσουλμάνους των Βαλκανίων, κυρίως εκείνων που βρίσκονται στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη.


Το βίντεο έχει την ονομασία «Η υπερηφάνεια του Τζιχάντ» και αναρτήθηκε από το κανάλι του Ντάες «Al Hayat», το οποίο παρουσιάζει η ισλαμική ιστοσελίδα  της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης «Vijesti Unmeta».


«Σήμερα, στις τάξεις του Χαλιφάτου, έχουν ενταχθεί μουτζαχεντίν από όλο τον κόσμο, που είναι δεμένοι με τους αδελφούς μας από τα Βαλκάνια», λέει στην εισαγωγή το προπαγανδιστικό βίντεο  του Ντάες, που διανθίζεται με πολλά κινούμενα σχέδια και αποσπάσματα μαχών.


Τα Βαλκάνια παρουσιάζονται ως η  έκφραση της αληθινής πίστης που «γίνονται ασπίδα κατά της σταυροφορίας της Ευρώπης».  


Τονίζεται ότι οι άπιστοι  έχουν εκδιώξει του μουσουλμάνους από τις χώρες τους στις αρχές του 20ου αιώνα και έχουν εξαπολύσει εναντίον τους πολυάριθμους πολέμους.


«Είναι τιμή μας και είμαστε υπερήφανοι να παρουσιάζουμε τους εαυτούς μας ως σκλάβους του Αλλάχ,  που κατάγονται από τα Βαλκάνια. Και εμείς αγαπάμε το λαό μας και προσπαθούμε να τον βγάλουμε από το σκοτάδι στο φως», λέει ένας τζιχαντιστής στο βίντεο στη σερβική γλώσσα.

Μάλιστα, γίνεται προτροπή στους μουσουλμάνους να πολεμήσουν στα Βαλκάνια.

«Όσοι δεν μπορούν να έρθουν στη γη του Ισλάμ, ας μείνουν εκεί και ας πολεμήσουν αυτούς που μας πολεμούν. Τοποθετήστε εκρηκτικά κάτω από τα αυτοκίνητά ή τα σπίτια τους, δηλητηριάστε τους το νερό, το φαγητό. Να υποστούν το μαρτύριο του δηλητηρίου. Να τους σκοτώνετε όπου και αν βρίσκονται, στη Βοσνία, στη Σερβία, στο Σάντζακ», λέει ο τζιχαντιστής στο βίντεο.

Ένα μεγάλο μέρος της νέας ισλαμικής προπαγάνδας αναφέρεται στην περίοδο της Γιουγκοσλαβίας και στη διάλυσή της.


Ο ομιλητής καταφέρεται κατά των Εβραίων και των Χριστιανών «που έσφαξαν του μουσουλμάνους της Βοσνίας στη δεκαετία του ‘90».


«Η Δύση καθοδηγούμενη από την Αμερική στη δεκαετία του ’90 έσφαξε του Βόσνιους μουσουλμάνους σαν τα πρόβατα», λέει ο τζιχαντιστής αναφερόμενος στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας.


«Πρέπει να τους κάνουμε να φοβούνται όταν βαδίζουν στους δρόμους, όταν πηγαίνουν στην εργασία τους, Πρέπει να τους τρομοκρατήσουμε να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους. Πρέπει να βλέπουν παντού τον τρόμο και να τον βλέπουν ακόμη και στα  όνειρα τους. Θα τους σκοτώσουμε,  θα φορέσουμε όλοι εκρηκτικές ζώνες. Ελάτε στο στρατό που αγαπά το θάνατο περισσότερο από τη ζωή», λέει το βίντεο και αναφέρεται στους άπιστους του Κοσσυφοπεδίου, των Σκοπίων, της Αλβανίας, της Σερβίας και της Βοσνίας

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ