Βουλγαρία: «Τα νότια σύνορά μας απειλούνται πάλι από τα μπλόκα των Ελλήνων αγροτών»




Ιανουάριος 21, 2016.

Έλληνες αγρότες, δικηγόροι,  γιατροί και μηχανικοί,  διαμαρτύρονται για την προβλεπόμενη  μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Αγρότες διαδηλωτές  στην Ελλάδα απειλούν να κλείσουν  επ ' αόριστον τις εθνικές οδούς της χώρας, καθώς και αυτές των συνόρων με την Βουλγαρία στο σταθμό του Προμαχώνα, εάν η κυβέρνηση δεν αποσύρει μέχρι και το Σάββατο  το προτεινόμενο νομοσχέδιο, που αναφέρεται στη  μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, αναφέρει το βουλγαρικό δημοσίευμα επικαλούμενο ελληνικές πηγές.


Το πιο πιθανό είναι να αποφασισθεί το κλείσιμο των συνόρων μετά τις 13 μμ. Και μπορεί να είναι επ' αόριστον, δήλωσε ο επικεφαλής  των συνδικαλιστικών οργανώσεων των γεωργικών εκμεταλλεύσεων Στέργιος Λίτος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.


Στον Προμαχώνα υπάρχουν πάνω από 1.300 αγροτικά μηχανήματα. Εκπρόσωπος των διαδηλωτών είπε ότι σήμερα αναμένεται να λάβουν αποφάσεις σχετικά με τη μορφή των κινητοποιήσεων.


Στο μεθοριακό σταθμό στην Εξοχή των ελληνο-βουλγαρικών συνόρων βρίσκονται πάνω από 500 τρακτέρ έτοιμα να κλείσουν την οδό.


Δεν αποκλείεται να κλείσει η οδός, όπως δήλωσε με τη σειρά του ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής των γεωργικών ενώσεων, Χρήστος Γκοντιάς.


Συγκεντρώσεις αγροτών αναφέρονται σε πολλά σημεία της Εγνατίας Οδού, ενώ έχουν προγραμματισθεί στην Ήπειρο, στη Δυτική Ελλάδα  και στην Πελοπόννησο.



Διαδηλώσεις και στην Αθήνα



Άλλες διαδηλώσεις με τουλάχιστον έξι χιλιάδες ανθρώπους  έγιναν  την Πέμπτη μπροστά από το Ελληνικό Κοινοβούλιο διαμαρτυρόμενοι για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος  που μαγειρεύει η κυβέρνηση.


Ένταση υπάρχει στους κλάδους των δικηγόρων, γιατρών, μηχανικών και άλλων επαγγελματικών ομάδων.


Η λεγόμενη αριστερή κυβέρνηση προβαίνει σε μεταρρυθμίσεις κατόπιν αιτήματος των διεθνών δανειστών και συναντά τις αντιστάσεις των δικηγόρων και των αγροτών, των αλιέων και των ναυτικών, σύμφωνα με τα ελληνικά δημοσιεύματα.


Τα ακτοπλοϊκά πλοία στην Ελλάδα παραμένουν δεμένα για 48 ώρες έπειτα από απεργία που κήρυξαν οι ναυτικοί.


Σύμφωνα με τα ελληνικά συνδικάτα, η προβλεπόμενη αύξηση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, σε συνδυασμό με την αύξηση των φόρων θα οδηγήσει σε μια κατάσταση κατά την οποία ορισμένες επαγγελματικές ομάδες θα εκχωρούν το 70 με 85 τοις εκατό του ετήσιου εισοδήματός τους στην εφορία, σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ