Εβραϊκή κοινότητα της Γαλλίας καλεί τους Εβραίους να μην φορούν τον παραδοσιακό σκούφο




Ιανουάριος 12, 2016.

Ο επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας στη Μασσαλία (νότια Γαλλία), Ζβί Αμάρ, δήλωσε την Τρίτη ότι οι Εβραίοι δεν πρέπει να φορούν τον παραδοσιακό εβραϊκό σκούφο.



 Η δήλωση αυτή έγινε την επόμενη ημέρα από την επίθεση ενός υπηκόου της Τουρκίας,  κατά ενός νεαρού Εβραίου με μαχαίρι, όπως σημειώνει η αραβική ‘Σκάι Νιουζ’ επικαλούμενη το Ρόιτερ.


Ο συλληφθείς παραδέχθηκε ότι πραγματοποίησε την επίθεση εξ ονόματος της οργάνωσης Ντάες.


Ο επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας μιλώντας σε εφημερίδα της πόλης Αιξ-αν-Προβάνς, προέτρεψε τους ομόθρησκούς του να μην φορούν αυτόν τον σκούφο, που δηλώνει την πίστη τους. 


«Είναι οδυνηρό αυτό που φθάνουμε σε έναν τέτοιο βαθμό, αλλά η ζωή ενός ανθρώπου είναι πιο σημαντική», είπε.



Ο Αμάρ τόνισε ότι η εβραϊκή κοινότητα στη Μασσαλία είναι η τρίτη μεγαλύτερη στη Γαλλία και παραδέχθηκε ότι «το Σάββατο για πρώτη φορά στη ζωή μου δεν φόρεσα  τον παραδοσιακό σκούφο στο δρόμο για να πάω στη Συναγωγή».

Η Γαλλία φιλοξενεί τους μεγαλύτερους μουσουλμανικούς και εβραϊκούς πληθυσμούς στην Ευρώπη.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ