Ατέλειωτοι οι μετανάστες στα σύνορα των Σκοπίων




Ιανουάριος 13, 2016.

Ατέλειωτα είναι τα κύματα των προσφύγων, που φθάνουν διασχίζοντας την Ελλάδα, στα σύνορα των Σκοπίων.



Οι αρχές του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων- FYROM,  έχουν μεταφέρει στη Γευγελή  οκτώ νέα κοντέινερ  με θέρμανση,  προκειμένου να στεγασθούν προσωρινά πριν συνεχίσουν την πορεία τους προς τα βόρεια,  καθώς και 10 νέες τουαλέτες και κιβώτια με ρούχα και τρόφιμα, σημειώνει η σκοπιανή ‘Τέλεγκραφ’.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, περί το τέλος της εβδομάδας, στο χώρο συγκέντρωσης των μεταναστών θα λειτουργήσει και κουζίνα. Όπως σημειώνεται, έχει γίνει παραλαβή από τις αρμόδιες υπηρεσίες,  10 προκατασκευασμένων οικιών από το ΙΚΕΑ, για τις ανάγκες των σωμάτων ασφαλείας που βρίσκονται στην μεθόριο.


Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι σήμερα, όπως ενημέρωσε η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες, στο λιμάνι του Πειραιά έχουν φθάσει 1408 μετανάστες και η μεταφορά τους στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας θα γίνει με τρένο μέχρι τη Γευγελή.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ