Το Ντάες προσπαθεί να δημιουργήσει πυραύλους ‘εδάφους-αέρος’




Ιανουάριος 6, 2016.

Οι τρομοκράτες του Ντάες (ισλαμικού κράτους Ιράκ και Λεβάντε) προσπαθούν να αναπτύξουν  την τεχνολογία των πυραύλων «εδάφους-αέρος» για να καταρρίπτουν πολεμικά αεροσκάφη.



Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας ‘Daily Telegraph’, που περιέχει το  βίντεο  που παρουσιάζουμε, η τρομοκρατική οργάνωση  έχει καταφέρει  να δημιουργήσει θερμική συστοιχία πυραύλων «εδάφους- αέρος».


Οι συστοιχίες κατασκευάζονται στο «Πανεπιστήμιο της Τζιχάντ»- στην de facto πρωτεύουσα του Ντάες, τη Ράκα, που βρίσκεται στη Συρία.


Η ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει μεγάλη σημασία. Η ομάδα έχει κατασχέσει μεγάλη ποσότητα παλαιών ρουκετών, αλλά λίγοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν, γιατί οι συστοιχίες δεν λειτουργούν.


Τους τελευταίους μήνες η Οργάνωση έχει χάσει εδάφη στη Συρία και το Ιράκ, λόγω της αδυναμίας της να ανταποκριθεί στις αεροπορικές επιδρομές της αμερικανικής Συμμαχίας και των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών.


Το πολεμικά αεροσκάφη των διεθνών δυνάμεων είναι θεωρητικά σε κίνδυνο, αν και είναι σύγχρονα και μπορούν να ξεπεράσουν τις απειλές  των παλαιότερων πυραύλων ‘εδάφους-αέρος’ που ανήκαν στο στρατό της Συρίας και τώρα έχουν πέσει στα χέρια των Τζιχαντιστών.


Ωστόσο, αυτοί οι πύραυλοι συνιστούν μεγάλο κίνδυνο για τα πολεμικά αεροσκάφη εάν το Ντάες καταφέρει να εξοπλισθεί με τέτοια όπλα από τη διεθνή μαύρη αγορά και οδηγίες πως θα μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει.


Σύμφωνα με στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες μόνο στη Λιβύη μετά την ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι περίπου 20.000 πύραυλοι «εδάφους-αέρα», έχουν εξαφανισθεί από τις αποθήκες. Αλλά πολλοί από αυτούς είναι πολύ παλιοί και δεν είναι γνωστό εάν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.


Το βίντεο του «Sky News» είναι από αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, που το κατάσχεσαν από τρομοκράτη του Ντάες, ο οποίος συνελήφθη καθώς προσπαθούσε να περάσει μέσα από το έδαφος  τους, προς την Τουρκία.


Είχε γυρισθεί σε σχολείο στη Ράκα, όπου το Ντάες χρηματοδοτεί επιστήμονες να αναπτύξουν νέα στρατιωτικά προϊόντα.


Εκτός από την τεχνολογία για πυραύλους, εμφανίζονται και πειράματα σε βόμβες  τηλεχειρισμού σε αυτοκίνητα που οδηγούνται από ‘ανδρείκελα’. 

Τα ‘ανδρείκελα’ έχουν θερμικούς μηχανισμούς που τους επιτρέπει να μιμηθούν την ανθρώπινη συμπεριφορά.


Το πιο πιθανό είναι ότι το βίντεο μεταφερόταν σε άλλους τζιχαντιστές της Οργάνωσης στο εξωτερικό για να γίνουν ‘γνώστες των επιτευγμάτων’.


Σύμφωνα με τους εδικούς τα ‘υλικά προκαλούν σοκ ’.


--



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ