Τουρκία: Σφοδρές μάχες στο Ντιγιαρμπακίρ




http://videolar.sondakika.com/275/diyarbakir-sur-da-3-asker-yaralandi-2-8025630_KJ_02012016_1823_sd.mp4


Κλικ τη φωτό για βίντεο

Ιανουάριος 2, 2016.

Τριάντα δύο ημέρες  απαγόρευσης της κυκλοφορίας των πολιτών, έκλεισαν σήμερα  και οι μάχες στην περιοχή Σουρ του Ντιγιαρμπακίρ μεταξύ του τουρκικού στρατού και αυτονομιστών του PKK συνεχίζονται με σφοδρότητα.


Σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα οι Κούρδοι αυτονομιστές έχουν παγιδεύσει οικίες  στην περιοχή με αποτέλεσμα όταν μπαίνουν οι Τούρκοι στρατιώτες να εκρήγνυνται. Με τη μέθοδο αυτή τουλάχιστον 13 στρατιώτες έχουν τραυματισθεί στη Σουρ.


Ενώ άλλοι τρεις τραυματίστηκαν στις έντονες συγκρούσεις που γίνονται στην περιοχή.
Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο κρατικό νοσοκομείο του Ντιγιαρμπακίρ.


«Οι πυροβολισμοί είναι συχνοί και εκρήξεις γίνονται σε όλη την περιοχή. Οι τρομοκράτες του PKK έχουν φτιάξει αυτοσχέδιες βόμβες. Μία από αυτές έπεσε σε ομάδα στρατιωτών, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν τρεις. Η πυροδότηση του εκρηκτικού μηχανισμού έγινε με τηλεχειρισμό», σημειώνει το δημοσίευμα.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ