Η βοηθός Γραμματέα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επισκέπτεται τη Βουλγαρία




Ιανουάριος 14, 2016.

Η Βικτώρια Νούλαντ, βοηθός Γραμματέα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αρμόδια για θέματα Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Υποθέσεων, θα επισκεφθεί τη Βουλγαρία, στο πλαίσιο της έναρξης της ευρωπαϊκής περιοδείας της, σύμφωνα με αμερικανική ανακοίνωση που επικαλούνται τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.


Στη Σόφια θα συζητήσει θέματα ενεργειακής ασφάλειας και της διαφοροποίησης των πηγών ενέργειας, εν μέσω έντονων συζητήσεων στη Βουλγαρία για επανεκκίνηση του έργου ‘South Stream’.  

Η Νούλαντ ξεκινά την περιοδεία της από τη Λιθουανία και μετά από τη Ρουμανία επισκέπτεται τη Βουλγαρία.

Στις 20 Ιανουαρίου, η βοηθός του Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα βρεθεί στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

Σύμφωνα με το βουλγαρικό δημοσίευμα «η Νούλαντ είναι ένα από τα ‘γεράκια’ της αμερικανικής κυβέρνησης. Είχε τραβήξει την προσοχή των διεθνών μέσων ενημέρωσης μετά τη διαρροή τηλεφωνικής συνομιλίας, στην οποία είχε κάνει προσβλητικά σχόλια για την Ευρωπαϊκής Ένωση ( λ.χ. «fuck the EU») κατά την κορύφωση της ουκρανικής κρίσης».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ