Η Ρωσία μεταφέρει αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα στα σύνορα με την Ευρώπη




Ιανουάριος 13, 2016.

 Αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα και μέρος του συγκροτήματος εκτόξευσης ‘Κέλυφος’- [«Παντσίρα S1»],  θα τεθούν σε λειτουργία στο σύνταγμα αντιαεροπορικών πυραύλων της βορειοδυτικής Ρωσίας.



Αυτό αναφέρθηκε από εκπρόσωπο της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, Ιγκόρ Μουγκίνα.


Επίσης, νέα συστήματα όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού θα μεταφερθούν στις δυτικές περιοχές της Ρωσίας, που συνορεύουν  με την Ευρώπη, όπως είπε νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου.



Ο ίδιος αναφερόμενος σε αυτόν το σχεδιασμό διευκρίνισε ότι οι ανάγκες δείχνουν ότι όχι μόνο  θα μεταφερθούν οπλικά συστήματα στα δυτικά σύνορα, αλλά πρόκειται να οικοδομηθούν κτήρια μόνιμης εγκατάστασης, όπου θα δημιουργηθούν κατάλληλες στρατιωτικές υποδομές- πολύγωνα, αποθηκευτικοί χώροι και χώροι ενδιαίτησης του προσωπικού, όπως σημειώνει το πρακτορείο Itar Tass.



Επιπρόσθετα,  το ειδησεογραφικό δίκτυο, “Russia Today”, ανέφερε ότι η Ρωσία θα δημιουργήσει στις δυτικές περιοχές της,  τρείς στρατιωτικές διοικήσεις.
Η χώρα θα συνεχίσει επίσης να εκσυγχρονίζει το στρατό και να κάνει επιτόπιους ελέγχους ετοιμότητας με προτεραιότητα στη μεταφορά στρατευμάτων σε μεγάλες αποστάσεις.


«Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σχεδιάζει το 2016 να σχηματίσει τρείς νέες στρατιωτικές διοικήσεις στη δυτική περιοχή. Οι δυνάμεις θα ενισχυθούν με πέντε συντάγματα πυραύλων εξοπλισμένα με σύγχρονα πυραυλικά συστήματα.


»Η πρόθεση της Μόσχας είναι να δημιουργήσει στρατιωτικές δυνάμεις κοντά στα σύνορα με την Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου. Η Ρωσία προτίθεται να  επενδύσει δισεκατομμύρια στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων της, παράλληλα με τη συνεχιζόμενη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία», σημειώνει το δημοσίευμα.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ