Ουκρανία: Αμερικανοί παραστρατιωτικοί μεθυσμένοι στη Μαριούπολη



ΛΔ Ντονέτσκ: Αμερικανοί στρατιώτες μεθυσμένοι στη Μαριούπολη


Ιανουάριος 8, 2016.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών της  λεγόμενης «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ»- ΛΔ Ντονέτσκ,  έχουν καταγράψει  αφίξεις  ξένων μισθοφόρων στην περιοχή της Μαριούπολης, που επανδρώνουν την ‘τιμωρητική’ επιχείρηση του Κιέβου κατά της Ντονμπάς.

 
 Το τηλεοπτικό κανάλι ‘Ζβέζντα’ [Αστήρ] δημοσιοποίησε δηλώσεις του διοικητή του υπουργείου Άμυνας της ΛΔ Ντονέτσκ, Έντουαρτ Μπασούριν.


«Στο κλαμπ της Μαριούπολης  «Port City», εντοπίστηκαν 17 άτομα με στρατιωτικές φόρμες που έπιναν αλκοολούχα ποτά», δήλωσε ο Μπασούριν.


Προφανώς ήταν όλοι Αμερικανοί πολίτες, μιλούσαν αγγλικά με την αμερικανική προφορά.


Οι πληροφοριοδότες ανέφεραν ότι οι ‘ενδεχόμενοι’ μισθοφόροι του Κιέβου, συμπεριφέρονταν αλαζονικά και μετά που βγήκαν από το πάμπ, έκαναν διάφορες πράξεις που προκάλεσαν τον εντόπιο πληθυσμό για τη δημιουργία συγκρούσεων.


Νωρίτερα οι μυστικές υπηρεσίες της ΛΔ Ντονέτσκ, είχαν αναφέρει επανειλημμένα την παρουσία ξένων μισθοφόρων που εμπλέκονταν στον τακτικό στρατό της Ουκρανίας και ιδιαίτερα με το Εθνικιστικό Ουκρανικό Τάγμα.


Η αναφορά για τους μισθοφόρους αυτούς είχε γίνει και στις 23 Δεκεμβρίου και στις 31 Δεκεμβρίου.


Αλλά, από την αρχή της σύγκρουσης στην Ουκρανία, είχαν διεισδύσει μισθοφορικές ομάδες στρατιωτών που πολεμούσαν τους φιλορώσους στην ανατολική Ουκρανία. Η κυβέρνηση της Ουκρανίας το αρνιόταν αυτό.


 Ώσπου, στις αρχές Οκτωβρίου,  η ουκρανική ανώτατη Ράντα (κοινοβούλιο), αναγκάσθηκε να υιοθετήσει έναν νόμο «περί αλλοδαπών που εντάσσονται για στρατιωτική θητεία στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας», νομιμοποιώντας έτσι, τη παρουσία των μισθοφόρων στα πεδία των μαχών.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ